DVSC-TEVA

Simicset elküldték, Salamit még tesztelik

A szerb Vladimir Djilasra, a német-szerb Filip Krsticsre és a horvát Marko Simicsre sem tart igény a bajnoki címvédő DVSC-TEVA szakmai stábja.

DVSCA DVSC-TEVA szakmai stábja a próbajátékosok közül nem tart igényt a szerb Vladimir Djilasra, a német-szerb Filip Krsticsre és a horvát Marko Simicsre sem. Leginkább utóbbi játékos elküldése a meglepetés, hiszen Scasny vezetőedző hétvégén még pozitívan nyilatkozott róla. A nigériai támadót, Eugene Salamit, illetve a brazil középpályást, Paulo da Silvát tovább tesztelik a szakmai stáb tagjai.

Eközben a debreceniek klubigazgatója nem zárta ki, hogy még külföldről igazolnak játékosokat.

„Ez a nemzetközi átigazolási időszak kifejezés elég gyakran félreértésre ad okot, ugyanis nem azt jelenti, hogy teljes mértékben lezárul az átigazolási lehetőség. A legtöbb európai országban, főleg a nagy futballnemzeteknél január 31-ével valóban bezárult az átigazolási időszak, vagyis oda beigazolni már nem lehet játékost, viszont ahol még tart - mint például Magyarországon február 21-ig -, ott nyugodtan lehet akár külföldről is labdarúgót szerződtetni. Természetesen mi is adhatunk el játékost, de csak olyan országba, ahol szintén nyitva van a „piac”. Egyébként a FIFA szabályozza, hogy alakul az átigazolási szezon, ám a télivel kapcsolatban egyetlen kikötése van: nem lehet hosszabb, mint négy hét. Nyilván minden ország úgy helyezi el ezt az időszakot, hogy az őszi és a tavaszi idény közé essen, vagyis a bajnoki szünetre. Lényeges még, hogy ha egy labdarúgó szerződése az átigazolási időszakban szűnik meg jogszerűen, és hivatásos labdarúgóról van szó – ami nagyon fontos -, akkor az a játékos akár az átigazolási időszak lezárulta után is leigazolhat” - nyilatkozta dr. Róka Géza a dvsc.hu-n.