Szánkó

Pulai Imre sérülés után Moszkvában és Rigában folytatja

A 41 éves sportoló nem aggódik a kora miatt

  • MTI

A következő hetekben Moszkvában és Rigában edz és versenyez a szánkós Pulai Imre, aki a 2014-es szocsi téli olimpián szeretne rajthoz állni.

A 41 éves sportoló - a 2000-es sydneyi olimpia kenus bajnoka - hét éve küzd az ötkarikás indulásért, de a 2006-os torinói játékokra a megkésett versenyzési engedély miatt nem tudott kvótát szerezni, a tavalyi, vancouveri eseményről pedig hajszál híján csúszott le, miután a nemzetközi szövetség (FIL) az előzetesen neki ígért szabadkártyát végül egy másik versenyzőnek adta.

"Az idei szezon előtt, a pályaszoktató edzések során sajnos buktam, eltört három bordám és a szánkóm is tönkrement, ezért az első három németországi versenyen csak a 38-40. hely között végeztem - nyilatkozta Pulai a mob.hu-nak. - Hamarosan Moszkvába utazom, majd Rigába megyek, s mindkét helyszínen edzek és versenyzek is."

A magyar szánkós reménykedik abban, hogy Szocsiban rajthoz állhat az olimpián, a kora miatt pedig nem aggódik, mint mondta "a szánkó nem a fiatalok sportja, az olasz Armin Zöggeler például negyven felé közeledve nyerte meg hatodik világbajnoki címét az elmúlt napokban."