NBA

James megint elpáholta korábbi csapatát

Anthony 37 pontja ellenére kikapott a Denver

A Miami Heat a Clevelandet fogadta az NBA hétfői játéknapján. LeBron James ezúttal is motivált volt egykori csapata ellen, és Dwayne Wade-del karöltve alaposan elverték a Cavalierst. Carmelo Anthony körül újra fel-fellángolnak átigazolási pletykák, de ezúttal ez nem zavarta meg a játékát a New Jersey ellen. Hiába dobott azonban 37 pontot jó százalékkal, a Nets simán legyőzte őket. Blake Griffin ismét kiemelkedett a Los Angeles Clippersből, és ez ezúttal elég volt a Milwaukee elleni győzelemhez.

LeBron James a Cleveland elleni hazai NBA-meccsen

Ahogy az őszi első clevelandi vendégjátékán, ezúttal is motiváltan lépett pályára LeBron James a korábbi csapata ellen. 24 pontjánál csak Wade dobott többet a maga 34-ével, így még az is belefért, hogy engedélyeztek a vendégeknek egy 37 pontos negyedet. A vezetést azonban ekkor sem tudta átvenni a Cavaliers, amely összességében sem támadásban, sem védekezésben nem tudta felvenni a versenyt a Miamival. A hazai csapatból egyébként Eddie House 25.000 dolláros büntetést kapott, amiért az Oklahoma City elleni vasárnapi mérkőzésen az intim részei körül mutogatva ünnepelte egy hárompontosát.

A New Jerseyből szinte mindenki 50 százalék felett dobott, míg a Denverből szinte csak Carmelo Anthony tudott kiemelkedni. Ő ugyan 37 pontot szerzett, ez mégis kevés volt a Nets ellen, amelynek egyik vezére ezúttal a mezőnyből hibátlan Anthony Morrow volt. Ráadásul a hat kísérletéből négy hárompontos volt! Rajta kívül Lopez és Outlaw járult hozzá a legtevékenyebben a győzelemhez 21, illetve 27 ponttal.

A Los Angeles Clippers nem élcsapat, de a Milwaukee ellen elég volt nekik az is, hogy az újonc Blake Griffin ismét sziporkázott. 37 pontja mellé 11 lepattanót gyűjtött. Azért ne vegyük el a többiek érdemeit sem, hiszen még hárman elértek legalább 16 pontot. A Bucks a hajrában még megpróbálta menteni a menthetőt azzal, hogy elkezdték a büntetővonalról elég gyenge DeAndre Jordant, de miután ő a négy kísérletéből kettőt elrontott, az edzője jó érzékkel lekapta a pályáról, nehogy ezen múljon a dolog. Igaza lett.

NBA, hétfői mérkőzések:

Miami Heat-Cleveland Cavaliers 117-90
Indiana Pacers-Toronto Raptors 104-93
New Jersey Nets-Denver Nuggets 115-99
Memphis Grizzlies-Orlando Magic 100-97
Dallas Mavericks-Washington Wizards 102-92
Utah Jazz-Charlotte Bobcats 83-78
Los Angeles Clippers-Milwaukee Bucks 105-98