Felkészülési mérkőzés

Az Újpest döntetlent játszott a Dunaszerdahellyel

Sokáig úgy tűnt, hogy Sitku csúsztatott fejese győzelmet érhet a lila-fehér csapatnak, azonban a 90. percben Hassan góljával egyenlített a DAC.

UTEAz Újpest 2-2-es döntetlent ért el a Dunaszerdahely elleni felkészülési mérkőzésen. A találkozón nem kapott szerepet sérülés miatt Barczi Dávid, Rajczi Péter, Simek Péter, Böőr Zoltán, Rubus Tamás, Tajthy Tamás, Rasztovits Dávid és Bozsó Antal, ők Mezei Tamás rehabilitációs edző vezetésével dolgoztak a soproni edzőtáborban.

Az ujpestfc.hu beszámolója szerint a lila-fehér klub már a 4. percben megszerezte a vezetést: Takács indította a baloldalon Baloghot, akinek beívelése után Matos Lázárt hozta lövőhelyzetbe, aki 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Büntetővel egyenlítettek a hazaiak, Jhonnes szerelte szabálytalanul Melinhot, a 11-est pedig a sértett vágta a kapuba.
Három percre rá újra az Újpestnél volt az előny, Mitrovics szögletét Sitku csúsztatta a hálóba. Így Újpest-előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe. Már-már úgy tünt, hogy a végeredmény is ez marad, a 90. percben mégis sikerült az egyenlítés a dunaszerdahelyieknek, miután Hassan 18 méterről bombázott a jobb felső sarokba. Így 2-2-es döntetlennel zárult a felkészülési mérkőzés.

FK DAC 1904–Újpest FC 2-2 (1-2)

Dunaszerdahely, Városi Stadion, műfüves edzőpálya, 600 néző
DAC: Kiss D. – Obert, Struhár, Hrabac, Durica – Helisek, Lénárth, Krecek, Sneijder– Melinho – Matus
Játszott még: Németh Zs., Hassan, Filo, Radványi, Ágh, Boya Ntsogo, Sedivy,
Újpest FC: Balajcza (Horváth T., 46.) – Szokol, Vermes, Jhonnes (Kiss Z., 60.), Takács Z. – Magos, Mitrovics, Matos (Egerszegi, 46.), Balogh B. (Banai, 70.) – Lázár B., Sitku (Ahjupera, 54.)

Gólszerzők: Melinho (11., 11-esből), Hassan (90.) ill. Lázár B. (4.), Sitku (14.)