Férfi kézilabda

Felejtsük el Nagy Lacit, Mocsai és Ancsin a jövő! - Vass Sándor

Mikler, Lékai, és Zubai játékát is kiemelte a nemrég befejeződött svédországi világbajnokságon Vass Sándor egykori szövetségi kapitány.

DigiVass Sándor, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A válogatott svédországi csapatvezetője beszélt a vb-n hetedik helyen végzett együttes produkciójáról, és a magyar férfi kézilabda válogatott jövőjéről is.

„Sorrendet nem akarnék állítani, Mikler az elején nagyon jó teljesítményt nyújtott, pozitív csalódás volt. Lékai is üde színfoltja volt a világbajnokságnak, a fizikális problémájával együtt nagyon jól teljesített. A két Iváncsik a megszokott jó teljesítményt hozta, Mocsai fejlődő tendenciát mutatott, a Császár kicsit „lassan” irányított, neki gyorsabban kellett volna játszania. Illyés Feri amikor sok múlt rajta jól játszott, de ezt nem tudta mindig hozni. Gál Gyulától okvetlenül többet vártam volna, Zubai viszont nagyon jól játszott, kompenzálta Gál játékát. Perez játéka nagyon fontos volt a németek ellen, de utána gyengébb teljesítményt nyújtott. Gulyás Péter is adós maradt a jó produkcióval, Timuzsintól pedig támadásban többet várna az ember. Most a legfontosabb a 2012-es londoni olimpia. Az EB-t is fel kell áldozni azért, az olimpiai kvalifikációért. Arra kell készülni, hogy jövő áprilisban olimpiai selejtezőt játszunk” – figyelmeztetett a szakember, aki elmondta, a szövetség továbbra is Mocsai Lajost szeretné szövetségi kapitánynak.

Természetesen szóba került a kikerülhetetlen téma, Nagy László is, aki másfél éve nem adott választ arra, akar-e még magyar válogatott lenni.

Szívem szerint azt mondanám, hogy felejtsük már el a Nagy Laci-ügyet. Aki másfél évig nem tud igent vagy nemet mondani, ott valami "apró" hiba van. A legutolsó tárgyalásoknál az derült ki, hogy január 31-én végleges választ kell adni. Elmúlt, én a válaszról nem tudok. Szívesebben foglalkozok Mocsai Tamással és Ancsinnal, mert a magyar férfi válogatottnál ők jelentik a jövőt” – jegyezte meg az egykori szövetségi kapitány.