Légiósaink

Feczesin góllal debütált, Szalai súlyosan megsérült a hétvégén

Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna óriási bravúrral 1-0-ra verte a Real Madridot, Szalai Ádám szalagszakadást szenvedett, míg Feczesin góllal mutatkozott be új csapatában.

FEczesin gólöröme Ascoliban - Fotó: ascolicalcio.net

ANGLIA

Hétvégén FA-kupa fordulót rendeztek Angliában. A Fulham csapata 4-0-ra verte a Tottenham Hotspurt, Gera Zoltán a 68. percben lépett pályára a hazaiaknál. Az Arsenal nagy nehézségek árán tudta legyőzni a harmadosztályú Huddersfield Town együttesét, ahol Kádár Tamás sérülése miatt nem tudott pályára lépni. Kurucz Pétert nem nevezték a West Ham Unitedbe, amely 3-2-re verte az egykor szebb napokat látott Nottingham Forrestet.

SPANYOLORSZÁG

Vadócz Krisztiánék óriási bravúrral verték 1-0-ra a Real Madridot, a magyar középpályás a szünetben lépett pályára, de így is csapata egyik legjobbja volt. A 90. percben még egy sárga lapot jegyezhettünk fel a neve mellé.
Pintér Ádám a kispadról nézte végig a Zaragoza idegenbeli 2-1-es diadalát a Malaga ellen.

NÉMETORSZÁG

A Wolfsburgban 3-0-s győzelmet arató Borussia Dortmund keretében Hajnal Tamás ezúttal sem kapott helyet. A Bundesliga másik magyarja, Szalai Ádám pedig kezdőként lépett pályára a Mainz színeiben a Kaisereslautern ellen, de már a 12. percben le kellett cserélni súlyos sérülése miatt. Feltehetően több hónapos pihenőre kényszerül szalagszakadás miatt. Csapata nélküle is nyert idegenben 1-0-ra.

A Bundesliga II-ben Stieber Krisztián végig pályán volt az Aachenben a Fürth elleni 2-2-re végződő összecsapáson, és a második hazai gól előtt ő adta a gólpasszt szabadrúgásból Junglas fejére. Ezzel tovább növelte előnyét a bajnokság kanadai táblázatának élén.
Az Oberhausen-Ingolstadt mérkőzésen Futács Márkó kezdőként 60 percet játszott a vendégeknél. Király Gábor végigvédte az 1860 München-Duisburg (1-1) összecsapást a hazai csapatban. A Fortuna Düsseldorf Torghelle Sándor nélkül is 6-0-ra verte a Frankfurtot.

OLASZORSZÁG

A Cagliari-Bari összecsapáson Rudolf Gergely 58 percig volt a pályán, ez idő alatt kihagyott egy büntetőt, és egy sárga lap is került a neve mellé. Csapata 2-1-re kapott ki Szardínián. Koman Vladimir és Laczkó Zsolt is a kispadról nézte végig, ahogy együttesük, a Sampdoria 4-0-s vereséget szenved a Napolitól. Vass Ádám együttese, a Brescia 3-0-ra kapott ki otthon a Chievótól a magyar középpályás nélkül, ami után menesztették Mario Barettát, a hazaiak edzőjét.


A héten a Serie B-s Ascoliba szerződő Feczesin Róbert szép fejesgóllal mutatkozott be új csapatában, amely 1-1-re végzett a Albinoleffe ellen. Filkor Attila nem kapott szerepet a Pescara ellen gól nélküli döntetlent játszó Triestinában.

HOLLANDIA

A NAC Bredában Fehér Csaba a 70. percben lépett pályára, Horváth Gábort vádlisérülése miatt nem nevezték az Ajax elleni 3-0-s, vesztes meccsen. Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt a PSV-ben, amely szenvedve nyert 2-1-re a Willem II ellen. A sérüléséből felépült Babos Gábor a kispadról nézte végig csapata, a Nijmegen 1-1-es döntetlenjét a Heracles ellen. Simon Krisztián betegsége miatt csak öt percet kapott a Twentétől vereséget szenvedő Feyenoordban. Tóth Balázs kezdőként 58 percet játszott a Venlóban, amely 6-1-es vereséget szenvedett az AZ Alkmaartól. Bodor Boldizsár nem kapott szerepet a Rodában, amely 5-2-re kapott ki a Vitesse otthonában.

BELGIUM

Juhász Roland végig pályán volt a Mechelen ellen idegenben 0-0-t játszó Anderlecht színeiben. Az egyre jobb formába lendülő Tőzsér Dániel szabadrúgásgóljával nyert a Genk idegenben a Waregem ellen. Köteles László nem kapott helyet a vendégek keretében. Kovács Péter a 61. percig volt pályán a Lierse csapatában, amely 1-0-ra nyert a László Csaba edzette Charleroi ellen.

GÖRÖGORSZÁG

A Panszeirakosz csapatában Kiss Zoltán csereként lépett pályára az 58. percben a Larissa elleni 2-1-re elveszített mérkőzésen. Németh Krisztián nem volt a pályán a Volosz színeiben, amely egykori csapatától, az Olympiakosztól kapott ki 1-0-ra. Csapattársa, Szélesi Zoltán viszont végigjátszotta a találkozót, míg a vendégeknél Megyeri Balázs a kispadon sem kapott helyet.