La Liga

Rossi gyönyörű góljával győzött a Villarreal - videó

A Villarreal közeleb a Realhoz, mint az a Barcelonához

Végig jobban és átványosabban játszva Giuseppe Rossi nagyszerűen eltalált lövésének köszönhetően győzte le a Villarreal az Espanyolt a spanyol bajnokság 21. fordulójában. A Sárga Tengeralattjáró ezzel továbbra is tartja a harmadik helyét. Sőt, hat pontnyira megközelítették a korábban fényévnyinek tűnő távolságban lévő, de az Osasunától kikapó Real Madridot!

A Villarreal körbeadogatta az első percekben az Espanyol kapuját, de igazi helyzetekig nem jutott. A másik oldalon viszont veszélyesek voltak a kontrák, de Sergio Garcia előbb hosszan tolt meg egy nagyszerű indítást, így a labda Diego Lopezről pattant ki, utóbb pedig a kapufa tövére tolta a kísérletét a kapus.

Rossi lő az Espanyol elleni bajnokin

Félóra telt el a meccsből, amikor Giuseppe Rossi lesgyanús helyzetben lépett ki a labdával, de az éles szögből leadott lövését kivédte a hálóőr. Szöglet következett, ami után Rubén a keresztlécet találta el, a játékszer pedig centikkel a gólvonal elé vágódott le.

Végül a 45. perc hozta meg a gólt, amikor Rossi egy hosszan előrelőtt labdával indult meg a balszélen, de nem cselezett befelé, nem adott be, hanem az alapvonal közeléből kilőtte az Espanyol kapujának rövid felső sarkát. Kameni úgy meglepődött, hogy épp csak felkapni tudta a kezét, védeni nem volt esélye. (0-1) Kicsit hasonlított a találat Zlatan Ibrahimovic 2005-ös, szegény Király Gábornak lőtt találatához.

Ezzel le is zárult az első félidő, de a másodikban sem sokat változott a játék képe. Villarreal-fölény, néhány Espanyol-kontra és szép jelenetek.

A 48. percben például Cani fordult le szépen a hazai védőkről, de ő nem tudta, hogy hova kell lőni éles szögből Kameninek, így a kapus védeni tudott, a kipattanóra pedig nem tudott lecsapni Rubén. A 67. percben Rossi villant újra, de ezúttal a felső lécre lőtt, míg kicsivel később Alvaro fejelt fölé a túloldalon.

Az eredmény már nem változott, győzelmével pedig biztos, hogy marad a harmadik helyen a Sárga Tengeralattjáró, amely jelenleg hat pontra van a Real Madrid mögött, azaz közelebb, mint a Királyiak a Barcelonához.

Primera División, 21. forduló:

Espanyol-Villarreal 0-1 (0-1)
gólszerző: Rossi (44.)

Korábban játszották:
Osasuna-Real Madrid 1-0 (0-0)
gólszerző: Camunás (62.)

Atlético Madrid-Athletic Bilbao 0-2 (0-1)
gólszerző: Toquero (45., 64.)
kiállítva: Perea (39., Atlético Madrid)

Szombaton játszották:
Deportivo La Coruna-Sevilla 3-3 (1-0)
gólszerző: Lassad (15., 62.), Laure (88.), illetve Negredo (63., 79.), Escudé (74.)

Hércules-FC Barcelona 0-3 (0-1)
gólszerző: Pedro (42.), Messi (87., 89.)
kiállítva: Farinos (85., Hércules)

Levante-Getafe 2-0 (0-0)
gólszerző: Valdo (47.), Caicedo (54.)
kiállítva: Xisco (78.), illetve Manu (78.)

Málaga-Real Zaragoza 1-2 (1-1)
gólszerző: Duda (16.), illetve Bertolo (40.), Pongolle (87.)

Real Mallorca-Sporting Gijón 0-4 (0-1)
gólszerző: D. Castro (3.), Canella (61.), A. Castro (67.), Novo (87.)

Real Sociedad-Almería 2-0 (1-0)
gólszerző: Ansotegi (45.), Tamudo (78.)

Hétfőn játsszák:
Racing Santander-Valencia 21:00