La Liga

Parázs döntetlen La Corunában - videó

Kiállítás, vita, lökdösődés, rugdosódás, hat gól

A Deportivo La Coruna egy megnyert mérkőzést veszített el majdnem a Sevilla ellen a Primera División 21. fordulójában. Végül döntetlenre mentették a találkozót, de ez a vendégeknek finoman szólva sem tetszett, főleg a játékvezetők bizonytalan munkája miatt.

Amilyen nyugodtan és viszonylag eseménytelenül telt a Deportivo-Sevilla mérkőzés első félideje, olyan eseménydús és indulatokban gazdag lett a második. Az első játékrész legfigyelemreméltóbb momentuma Lassad 15. percben eleresztett bombája volt, amely a vendégkapu bal felső sarkában kötött ki, és amellyel a Depor megszerezte a vezetést. (1-0)

A szünet után Palop piroslapját jegyezhettük fel elsőként. A Sevilla kapusa rossz ütemben lépett ki, és a rávezetett labdához a tizenhatoson kívül írt hozzá kézzel, azaz jogosan állította ki a játékvezető.

Néhány perccel később Lassad megszerezte a második találatát is, és minden eldőlni látszott. Szépen játszották át a vendégek védelmét néhány gyors passzal, végül Adrian osztotta ki az asszisztot. (2-0)

Ekkor azonban felébredtek az andalúzok, közülük is elsősorban Negredo, aki szinte a középkezdés után szépített. Egy felszabadítási kísérlet után pattant hozzá a labda, ő pedig közelről nem hibázott. (2-1)

A 69. percben már úgy nézett ki, hogy egyenlíteni is tudnak, de ekkor még lest intett az asszisztens. A 74. percben viszont Escudé találatába már nem lehetett belekötni. Egy szabadrúgás után Aranzubiáról csorgott ki a játékszer, a francia hátvéd pedig becsúszva kanalazta azt a kapuba. (2-2)

A Deportivo játékosait annyira meglepte, hogy a Sevilla egyenlíteni tudott, hogy gyorsan engedélyeztek Negredónak még egy gólt. A csatár egy hosszú indítást kezelt le, és az ötös bal sarkáról lőtt szép mozdulattal a hosszú sarokba. (2-3)

De még nem volt vége, sőt! A 88. percben a hazaiak Lauré elé löbbölték a labdát, aki a leshatárról - de szabályosan - indulva befejezte az akciót. (3-3) Kitört azonban a balhé, mivel a partjelző felemelte a zászlót, a játékvezető - teljesen jó döntést hozva - mégis megadta a gólt. Hogy az asszisztens lest látott-e, amit a bíró felülbírált, vagy csak azt jelezte, hogy az egyik Depor-játékost néhány pillanattal korábban szabálytalanul állították meg, már valószínűleg nem tudjuk meg.

Mindenesetre a Sevilla játékosai perceken keresztül magyarázták a maguk igazát a sporinak, aki talán kicsit finoman bánt velük, mivel csak egy sárgát osztott ki. Ráadásul a hátralévő néhány percben sem akarta szórni a lapokat, pedig nyugodtan megtehette volna. A vendégek ugyanis elvesztették a fejüket a szerintük őket ért igazságtalanság miatt, lökdösődtek, rugdosódtak, alattomos játékkal fejezték be a meccset.

Több gól nem született, így döntetlen lett a vége. A Sevilla maradt a nyolcadik, de a Real Sociedad hozott rajtuk két pontot, a Deportivo pedig a tizennegyedik, de az ő pontszámuk meg három másik csapatéval is azonos.

Primera División, 21. forduló:

Deportivo La Coruna-Sevilla 3-3 (1-0)
gólszerző: Lassad (15., 62.), Laure (88.), illetve Negredo (63., 79.), Escudé (74.)
kiállítva: Palop (57. Sevilla)

Korábban játszották:
Hércules-FC Barcelona 0-3 (0-1)
gólszerző: Pedro (42.), Messi (87., 89.)
kiállítva: Farinos (85., Hércules)

Levante-Getafe 2-0 (0-0)
gólszerző: Valdo (47.), Caicedo (54.)
kiállítva: Xisco (78.), illetve Manu (78.)

Málaga-Real Zaragoza 1-2 (1-1)
gólszerző: Duda (16.), illetve Bertolo (40.), Pongolle (87.)

Real Mallorca-Sporting Gijón 0-4 (0-1)
gólszerző: D. Castro (3.), Canella (61.), A. Castro (67.), Novo (87.)

Real Sociedad-Almería 2-0 (1-0)
gólszerző: Ansotegi (45.), Tamudo (78.)

Vasárnap játsszák:
Atlético Madrid-Athletic Bilbao 17:00
Osasuna-Real Madrid 19:00
Espanyol-Villarreal 21:00

Hétfőn játsszák:
Racing Santander-Valencia 21:00