Átigazolás

A Liverpool engedne Torres ügyében

Bár a Liverpool hivatalosan elutasította a Chelsea 40 millió fontos, plusz az angol U21-es válogatott csatár Daniel Sturridge-et tartalmazó ajánlatát Fernando Torresért, a goal.com nemzetközi hírportál angol kiadása szerint a Vörösök hajlandóak engedni Roman Abramovics pénztárcájának, 50 millióért és Nicolas Anelkáért cserébe.

Fernando Torres, még liverpooli mezben

A spanyol Európa- és világbajnok támadó pénteken este írásbeli kérelmet nyújtott be a klubvezetőségnek, melyben eligazolásának jóváhagyását kérte, ezt elutasította a klub, 2013-ig szóló szerződésének tiszteletben tartására utasítva a játékost. Ez nem riasztotta el a londoniakat, akik ekkor tették meg újabb, 40 millió fontos, és Sturridge-et tartalmazó ajánlatukat.

A hírek szerint Torres továbbra is rágja a Liverpool elöljáróinak fülét, hogy engedjék el, a klub pedig 50 millióért és Nicolas Anelka játékjogáért cserébe hajlandó lenne szóba állni a Chelsea képviselőivel. A Mersey-partiakat 2007 júliusa óta erősítő spanyolnak a pénteken szerződtetett Luis Suárez-Anelka duó megfelelő helyettese lenne, de a Chelsea nem szívesen engedné el a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is öt-öt gólt szerző franciát. Anelka egyébként 2002-ben fél évig kölcsönben már játszott a Vörösöknél.

Torres liverpooli szerződésnek pontos részleteiről egymásnak ellentmondó hírek látnak napvilágot, van olyan, amely szerint 50 millió fontos ajánlat esetén köteles elengedni őt a klub, de szezon végén és nem idény közben. Az átigazolási piac hétfőn este 11 órakor zárul Angliában.