Bundesliga

Szalai megsérült, győzött a Mainz

A magyar csatár súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett

A Kaiserslautern-Mainz találkozó első perceiben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Szalai Ádám, a vendégek és a magyar válogatott csatára. A támadó lába egy ütközés közben az ellenfél kapusa alá szorult, azonnal le kellett cserélni. Csapata nélküle is meg tudta nyerni a találkozót Holtby góljával, ezzel feljöttek a negyedik helyre.

Volt egy aprócska helyzet a hatodik percben, de minket sokkal jobban foglalkoztatott, hogy ez után szinte azonnal megsérült Szalai Ádám. A magyar center lesről indult egy lapos indítással, de nem hallotta, hogy a játékvezető megállította a játékot, és mivel rosszul vette át a labdát, utánacsúszott, ütközött a kapujából kifutó Sippellel, és közben a hálóőr alá szorult a lába. A térde rendellenesnek tűnő módon megcsavarodott, és nagy fájdalmak közepette hordágyon vitték le a pályáról.

Christian Heidel, a Mainz sportigazgatója a szünetben nyilatkozott az esetről, és elmondása szerint Szalai fájdalmakkal küszködött, a térde megdagadt, de pontos diagnózist még nem tudott mondani. A csatár a második játékrészben pokrócba tekerve, felpolcolt lábbal leült a kispadra, azaz a további vizsgálatokat majd valószínűleg Mainzban végzik el.

Holtby a Kaiserslautern ellen

A mérkőzésen egyetlen gól született. A 23. percben Ivanschitz ment el a bal oldalon az alapvonalig, onnan visszapasszolt Holtbynak, akinek arra is volt ideje, hogy lekezelje a passzt, és csak utána lőtt a hosszú sarokba.

A folytatásban próbálkozott ugyan a Kaiserslautern, de sem Lakic, sem Tiffert nem tudták kihasználni az előttük adódó lehetőségeket, így maradt a 0-1, illetve nekünk a várakozás a Szalai Ádámmal kapcsolatos hírekre.

Bundesliga, 20. forduló:

1. FC Kaiserslautern-FSV Mainz 05 0-1 (0-1)
gólszerző: Holtby (23.)

Korábban játszották
Schalke 04-1899 Hoffenheim 0-1 (0-1)
gólszerző: Vorsah (4.)

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 0-3 (0-2)
gólszerző: Barrios (2.), Sahin (40.), Hummels (71.)

1. FC Nürnberg-Hamburger SV 2-0 (0-0)
gólszerző: Simons (59., 11-esből), Cohen (70.)
kiállítva: Kacar (69., Hamburger SV)

Werder Bremen-Bayern München 1-3 (0-0)
gólszerző: Mertesacker (47.), illetve Robben (65.), Mertesacker (76., öngól), Klose (86.)
kiállítva: Wiese (89., Werder Bremen)

FC St. Pauli-1. FC Köln 3-0 (2-0)
gólszerző: Takyi (30., 36.), Bruns (76., 11-esből)

Pénteken játszották:
Bayer Leverkusen-Hannover 96 2-0 (2-0)
gólszerző: Vidal (21.), Rolfes (42.)

Vasárnap játsszák:
VfB Stuttgart-SC Freiburg 15:30
Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 17:30