NBA

New Yorkban égett meg a Miami

Folytatódott a Miami Heat mélyrepülése: a floridaiak 93-88-as vereséget szenvedtek a New York Knicks otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján.

LeBron James

A liga nem engedélyezte Dwyane Wade-nek, hogy sötét üvegű szemüvegben játsszon - Wade migrénjére hivatkozva kérte a különleges szemüveg viselését -, de a Miami hátvédje így is remek teljesítményt nyújtott, a negyedik negyed kezdtetéig. A hazaiak 29-15-re hozták a negyedik játékrészt, Danilo Gallinari és Landry Fields hárompontosaival átvették a vezetést, Wade pedig mind a hét mezőnykísérletét elrontotta, ami a Miami győzelmébe került. 34 ponttal és 16 lepattanóval így is csapata legeredményesebbje volt D-Wade, LeBron James 24 pontot hozott össze. A hazaiak vezére a 24 pontig jutó Amare Stoudemire volt.

A nyugati főcsoport élmezőnyébe tartozó Dallas Mavericks Tyson Chandler vezetésével verte 111-106-ra a Houstont, amely egyre messzebb került a rájátszást érő helyektől. Az éllovas Boston Celtics a Portland otthonában aratott értékes győzelmet. A négymeccses nyugati túrán lévő Celticsben - a Phoenix-el, a Los Angeles Lakersszel és a Sacramento Kingsszel játszik a folytatásban - Kevin Garnett majdnem tripla duplát ért el, Ray Allen 18, Paul Pierce 17 pontot szerzett.

Eredmények:
New York Knicks-Miami Heat 93-88
Dallas Mavericks-Houston Rockets 111-106
Portland Trail Blazers-Boston Celtics 78-88