Videoton

Nemanja Nikolics magyar állampolgár!

A csatár édesanyja magyar, ő maga hat éve él itt

Letette az állampolgársági esküt, és akár magyar válogatott is lehet a Videoton csatára, Nemanja Nikolics - számol be a vidi.hu. A szerb apától és magyar anyától származó támadó elmondása szerint régóta várt arra, hogy a kezébe vehesse a honosítási okiratot, és boldog, hogy ez végre megtörténhetett.

Nemanja Nikolics - vagy a mai naptól inkább Nikolics Nemanja - a szerbiai Zentán született, és hat évvel ezelőtt települt át Magyarországra. Játszott a Barcs, a Kaposvölgye, a Kaposvár színeiben mielőtt 2010 januárjában a Videotonhoz igazolt volna. A 2009-10-es szezonban összesen 19 gólt szerzett, a bajnokságban gólkirály lett, a mostani idényben mindent egybevetve 5 találatnál jár.

Az állampolgársági kérelmét már két évvel ezelőtt beadta, és hosszú folyamat végén végre aláírhatta a szükséges papírokat, és átvehette a honosításáról szóló igazolást Székesfehérváron.

Nikolics Nemanja átveszi az állampolgársági papírokat Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármestertől

"Tudtam, hogy nem könnyű megkapni a magyar állampolgárságot, de bíztam benne, hogy édesanyám okán, aki magyar, hamarabb lezárul az ügy. Nem így történt, de utólag ennek már nincs jelentősége, a lényeg, hogy a kezemben van a honosítási okirat. Köszönet jár a szüleimnek is, akik rengeteget segítettek, hiszen számos dokumentumot be kellett nyújtsak a kérelem beadását követően. Boldog vagyok, hogy elérkezett ez a nap!" - mondta Nikolics a vidi.hu-nak.

Már korábban is szóba került, hogy esetleg a magyar válogatottban is pályára lépne, de akkor még udvariasan elutasította az erre vonatkozó kérdéseket, hiszen nem tartotta aktuálisnak a témát, amíg nincsenek a kezében a szükséges okiratok. Nos, ez az akadály most már elhárult, így csak a teljesítményén és Egervári Sándor szövetségi kapitány döntésén múlik, hogy a csatárt láthatjuk-e magyar címeres mezben játszani.