NBA

Bryant kapta a legtöbb voksot az All Star-csapatban

Pénteken hajnalban nyilvánosságra hozták az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-gálájának kezdőcsapatait. A legtöbb szavazatot a szurkolóktól Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) kapta,

Bryant kapta a legtöbb szavazatot, sorozatban 13. alkalommal lesz kezdő

A szurkolói szavazáson 2 380 016 kapott Bryant 13. alkalommal vesz részt az All Star-gálán. Csak három játékos volt az NBA-ben - Jerry West, Karl Malone és Shaquille O'Neal -, akiket 14-szer jelöltek a kezdőbe. A Lakers kosarasa 1998-ban a legfiatalabb - 20 éves - All Star-résztvevő volt a liga történetében. Keleten nem a Miami Heat sztárjaira, hanem Dwight Howardra érkezett a legtöbb voks, 2.099.204.

A 60. All star-gála kezdő ötösei
Nyugati főcsoport: Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Kevin Durant (Oklahoma City), Jao Ming (Houston Rockets), Kobe Bryant (L.A. Lakers), Chris Paul (New Orleans Hornets). Szakvezető: Gregg Popovich (San Antonio Spurs).

Keleti főcsoport: Amare Stoudemire (New York Knicks), LeBron James (Miami Heat), Dwight Howard (Orlando Magic), Derrick Rose (Chicago Bulls), Dwyane Wade (Miami Heat).

A drukkerek egyetlen játékost sem választottak be a kezdőbe a 39 győzelemmel és 7 vereséggel magasan ligaelső San Antonio Spursből. Amare Stoudemire az első Knicks-játékos Patrick Ewing 1997-es részvétele óta, míg Derrick Rose a Bulls első kezdője Michael Jordan 1998-as játékát követően. Jao Ming sérülés miatt nem játszhat, a center személyéről David Stern, a liga első embere dönt február 3-án, ekkor jelentik be a cserejátékosok névsorát is.

A február 6-i csoportállás dönti el majd el, ki lesz a keleti válogatott edzője; a nyugatiaknál Gregg Popovich személye már biztos, mivel a San Antonio első helyét már senki sem veheti el addig.

A mérkőzésre február 20-án kerül sor.