Forma-1

Bemutatták a 2011-es Ferrarit

Pénteken délelőtt a Ferrari Formula-1-es csapatának főhadiszállásán, Maranellóban bemutatták az istálló 2011-es versenyautóját. Az F150 névre elkeresztelt modellről Fernando Alonso és Felipe Massa rántotta le a leplet, akiktől nem titkoltan világbajnoki címe(ke)t várnak a Ferrari vezetői.

F150

"A terveink szerint a bahreini idénynyitóra minden apró részlet a helyére kerül. Tavaly voltak nehéz pillanataink, de sok szép emlékünk is van, s utóbbiakból merítünk erőt. Mindenki nagyon motivált és bizonyítani szeretne" - mondta Stefano Domenicali csapatfőnök a bemutatón. A helyszínen 13 ország több mint száz újságírója, a világhálón milliók követték a prezentációt.

A Ferrari F 150-es minden oldalról gyönyörű

Az egységes Olaszország 150. évfordulójának tiszteletére elnevezett versenygépen a nemzeti lobogót is nagyobb felületen jelenítették meg. A Ferrari gesztusát Giorgio Napolitano olasz elnök is méltatta.

A szabályváltoztatásoknak megfelelően a pilóták által menetközben is állítható hátsó szárnnyal, az új Pirelli gumikkal, és a mozgási energiát visszanyerő rendszerrel (KERS) átalakított autót először a jövő kedden kezdődő valenciai teszten próbálhatják ki a csapat pilótái, de megfelelő időjárási körülmények esetén Alonso pénteken délután is fut néhány kört a fioranói pályán.

Az idei Forma-1-es szezon március 13-án, Bahreinben kezdődik.

F150

Ferrari F 150 , a Ferrari 2011-es Forma-1-es modellje.