Bundesliga

A Leverkusen a harmadik Hannovert legyőzve maradt második

Vidal és Rolfes góljaival már az első félidőben eldőlt a meccs

A Bundesliga 20. fordulójának nyitómeccse a csapatnevek alapján nem feltétlenül, a bajnokságban elfogalt helyezések alapján azonban mindenképp rangadónak minősült. A második helyezett Leverkusen a mögötte mindössze két ponttal álló Hannovert fogadta. A Gyógyszergyáriak pontosabb kapu előtti játékuknak köszönhetően győztek, és kicsit leszakították aktuális ellenfelüket.

Vidal harcol a labdáért a Leverkusen-Hannover Bundesliga-meccsen

Nem nagyon volt benne a gól egyik csapat játékában sem a találkozó elején, és valójában a vezetést is helyzet nélkül szerezte meg a Bayer. Vidal passzolt Kießling elé a tizenhatosnál, a védők közbenyúltak és az elé visszapattanó labdát a chilei csatár bevágta a bal alsóba. (1-0)

A továbbiakban inkább a Hannover játszott fölényben, de hiába jutottak helyzetig Adler kapuja előtt, a partjelző tévesen lest intett, így a kapusról kipattanó labdát már nem játszhatták meg. A másik oldalon viszont jól látta az asszisztens a 42. percben, hogy Rolfes remek ütemű indítást kapott, így a hazai csapatkapitány az ötös bal sarkáról a hosszú alsóba passzolhatott a kifutó kapus mellett. (2-0)

A szünet után tovább próbálkoztak a vendégek, de minden helyzetüket kihagyták. Előbb Ya Konan lőtt kapu fölé, majd Abdellaoue küldte ugyanoda a játékszert fejjel. Adlernek még Schulz lövését is hárítania kellett, és mivel sikerrel járt, változatlan maradt az eredmény.

A Leverkusen ezzel öt pontnyira leszakította magáról a Hannovert, és reménykedhet abban, hogy a tabellát jelenleg nyolcpontos előnnyel vezető Dortmund Wolfsburgban, a feltörekvő Bayern München pedig Brémában botlik szombat délután.

Bundesliga, 20. forduló:

Bayer Leverkusen-Hannover 96 2-0 (2-0)
gól: Vidal (21.), Rolfes (42.)

Szombaton játsszák:
Schalke 04-1899 Hoffenheim 15:30
VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 15:30
1. FC Nürnberg-Hamburger SV 15:30
Werder Bremen-Bayern München 15:30
FC St. Pauli-1. FC Köln 15:30
1. FC Kaiserslautern-FSV Mainz 05 18:30

Vasárnap játsszák:
VfB Stuttgart-SC Freiburg 15:30
Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 17:30