Olimpia 2012

Stadion, kézilabdacsarnok és uszoda kiadó!

  • MTI

A londoni olimpia szervezői - a játékok utáni hasznosíthatóság jegyében - az Olimpiai Stadion mellett már most keresik két olyan létesítmény majdani bérlőit, amelyben az úszók, illetve a kézilabdázók versengenek a jövő nyáron.

A kelet-londoni Stratfordban működő Olimpiai Parkban fellelhető építményeket tíz évre adnák ki, a pályázók március 23-ig adhatják be ajánlataikat.

Az eleve multifunkcionális kézilabdacsarnok kiválóan alkalmas csúcsszintű bokszrendezvények és koncertek megtartására. A vízisport-központot meghirdetve pedig azt hangsúlyozzák a bérbe adni akarók, hogy a 17 és fél ezres befogadó képességű - mozgatható padozattal ellátott, két 50 méteres úszó- és egy műugró medencét is magába foglaló, szétnyitható tetőzetű - centrum nézőterét a jobb kihasználhatóság érdekében az olimpia után 2500 ülésesre alakítják át.

Ugyanakkor a londoni Olimpiai Stadion jövőbeli sorsáról nincs még végleges döntés, egyebek mellett azért, mert kérdésessé vált, hogy a játékokat követően is megtartsák-e azokat az elemeket, amelyek szükségesek lennének majdani atlétikai versenyek lebonyolításához.

A 80 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény olimpiát követő használati jogáért az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában érdekelt két klub, a Tottenham Hotspur és a West Ham United is pályázik. Előbbi szinte teljesen átépítené a stadiont, eltüntetve a futópályát is, míg utóbbi meghagyná a rekortánt.