Átigazolás

Van Bommel a Milanban! - hivatalos

A holland középpályás 2011 nyaráig ír alá

Mark van Bommel a Milanba igazolt a Bayern Münchenből. A holland vb-ezüstérmes védekező középpályás fél évre ír alá az olasz bajnokság éllovasához. A szerződését felbontotta a Bajorokkal, így ingyen mehetett Olaszországba.

Van Bommel helye bizonytalanná vált a Bayern Münchenben, mivel a klub leigazolta Luiz Gustavót, ezért mindenképp szeretett volna távozni. A hírek szerint a Tottenham és a Liverpool is szívesen vitte volna, de ő mindenképp az AC Milant nézte ki magának, és az olaszok is igényt tartottak rá, mivel a középpályásaik közül többen is kidőltek a sorból sérülések miatt.

Van Bommel-montázs az átigazolás kapcsán

Mivel a holland szerződése a szezon végéig szólt, kérte a Bayern vezetőit, hogy bontsák fel a megállapodást, és így ingyen hagyhassa el a klubot. A Bajorok ezt megtették, és van Bommel már el is utazott Milánóba, ahol az orvosi vizsgálatok után aláírja majd az új kontraktusát, ami szintén 2011 nyaráig szól majd.

"Nehéz szívvel, de büszkén feltartott fejjel hagyom el a Bayern Münchent" - szól a középpályás közleménye a Bayern honlapján. - "Négy és fél fantasztikus és sikeres évet töltöttem itt, és szeretném a hálámat kifejezni a klub és a szurkolók felé. Mindig a szívemben fogom őrizni a Bayernt" - zárta Van Bommel a mondandóját az érzékeny búcsúról.

Pályafutását a Fortuna Sittardban kezdte, innen került a PSV Eindhovenbe. A Phillips-gyáriakkal négyszeres holland bajnok lett, majd a Barcelonába igazolt. A katalánokkal spanyol bajnoki címet és BL-t nyert, de egy szezon után továbbállt a Bayernhez. A Bajorokkal kétszer nyerte meg a Bundesligát.