Premier League

Ezt a Manchester Unitedet nem lehet megverni!

Hollywoodi filmvászonra illő mérkőzésen nyert 3-2-re a Manchester United a Blackpool otthonában kedden este a 16. fordulóból pótolt mérkőzésen. A 72. percig még két góllal vezetett az újonc kiscsapat, de Ryan Giggs és Dimitar Berbatov vezérletével fordított a United. Sajnos a manchesteri Rafaelt hordágyon vitték le a pályáról, igen komolynak tűnő sérülés után. Az Aston Villa otthonában verte a Wigant a 18. fordulóból elmaradt találkozón.


A környezet sem kedvezett a vendégeknek, a Blackpool játékosai már megszokták, hogy a Bloomfield Road gyepszőnyege inkább hasonlít egy magyar megyei harmadosztályú klub talajára, de nem csak ezen múlt az első 45 percben látott kínlódás a Vörös Ördögök részéről. Csak kereste önmagát a United, a hazaiak két jobb oldali szögleténél is beragadtak a manchesteri védők, 2-0-ra vezetett a félidőben a Blackpool!

A folytatásban aztán mintha 22 vendégjátékos lett volna a pályán, olyan lendülettel rohamozták a bravúrt bravúrra halmozó Kingson kapuját Giggs vezérletével. Csak idő kérdése volt, mikor kapitulál a Mandarinok védelme. Két perc alatt egalizált a Ferguson-csapat, Berbatov és Chicharito vette be a hazaik kapuját, őrült izgalmak közepette a semmiből jött vissza egálra a Manchester! Sajnos nem sokkal ezután a manchesteri Rafaelt hordágyon vitték le a pályáról, a brazil védő összefejelt, Harewooddal, hosszú percekig ápolták a fiatal játékost a pálya szélén.

Miután folytatódott a mérkőzés, továbbra is 200 százalékon hajtott a United a győzelemért, a veterán Ryan Giggs pályfutása legszebb perceit időző módon futballozott. A vezető gólt aztán "szokás szerint" Berbatov lőtte. Az ilyen mérkőzéseket is hozó Manchester United szájából aligha éneklik ki a bajnoki aranyat....

Dícséret illeti a Blackpoolt is, az újonc kiscsapat az első játékrészben fölényesen verte riválisát, de a folytatásban, döntetlennél és hátrányban is egyenrangú partnere volt a Unitednek.

Premier League, pótlás a 16. fordulóból:
Blackpool-Manchester United (0-2)
Gólszerző: Cathcart (15.), Dudley Campbell (44.), illetve Berbatov (72., 88.), Hernández (74.).

Pótlás a 18. fordulóból:
Wigan Athletic-Aston Villa 1-2 (0-0)
Gólszerző: Jamie McCarthy (80.), illetve Agbonlahor (50.), Ashley Young (62. - tizenegyesből).