Játékoskörkép

Gera napokon belül távozhat, Husztit kölcsönadhatják

Címkék:

Laczkó Zsolt helyzete kezdetben kicsit nehéz lesz a Sampdoriában, Gera Zoltán abszolút nem elégedett a sorsával a Fulhamnél, és távozni akar, Huszti Szabolcs pedig keményen edz, hogy bekerüljön a Zenitbe.

Gera Zoltán öröme - Fotó:AFP

Filipovics Vladan volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának a vendége a hétfői napon. A játékosügynök beszélt az általa pártfogolt játékosok helyzetéről, kinek milyen lehetőségei vannak a téli átigazolási időszakban.

Laczkó Zsolt - Sampdoria

„Az eddigi legnagyobb magyar átigazolás ebben az időszakban Laczkó Zsolté volt, aki a Sampdoriába került. Mindig azt akarom, hogy a „játékosaim” stabil csapattagok legyenek, akik kikerülnek külföldre, de ez legfőképp rajtuk múlik. Szó volt arról, hogy Zsolt Ziegler helyett kerül Genovába, de az olasz klub vezetői hangsúlyozták, ez nem így van. Ez be is igazolódott, hiszen leigazolták Laczkót, de Ziegler még mindig ott van. Kicsit nehéz lesz neki, mert Olaszországban már megy a bajnokság, ő pedig december közepén játszotta az utolsó mérkőzését a Debrecenben. De szépen lassan megtalálja a helyét, és el fog kezdeni játszani.”

Gera Zoltán - Fulham

„Az utóbbi egy hétben majdnem minden nap beszéltem Zolival, ő abszolút nem elégedett, mert nem játszik. Ő olyan játékos, hogy lehet jó szerződése, lehet akármilyen jó klubban, de ha nem lép pályára, nem érzi jól magát. Tegnap este is tárgyaltam a Fulham vezetőivel, hogy találjunk ki valami megoldást, mert vannak olyan csapatok, akik el akarják vinni, sőt fizetnének is érte. Nyáron lejár a szerződése, bár matematikailag még lehet, hogy ez meghosszabbodik egy évvel. Ugyanis olyan opció van benne, hogy ha bizonyos számú meccsen pályára lép, akkor automatikusan tovább tart egy esztendővel. De a mostani helyzetet nézve erre kevés esélyt láttam, és Zoli is távozni akar. Nagyon remélem, hogy napokon belül eldől a sorsa, és csapatot fog váltani. Van angol, német, olasz, spanyol érdeklődő is, Zoli bármelyikben meg tudná állni a helyét. Amikor Angliába került akkor is támadtak, hogy őt hogy lehetett oda eladni, de akkor is mondtam, hogy ő olyan dolgokra képes technikailag, amire kevés játékos, és ezt meg is mutatta.”

Huszti Szabolcs - Zenit

Az, hogy Szabi nem játszik, neki se és nekem se tetszik, de ő olyan játékos, aki nem adja fel, keményen edz és dolgozik. Be akar kerülni a Zenitbe, de ez nagyon nehéz, mert az orosz klub 25-ös keretében 22 válogatott játékos van. Az utolsó 7-8 napban megmozdulhatnak olyan nagy pénzek, hogy változhat a helyzete. Azért beszélek nagy pénzekről, mert a Zenit is kér érte átigazolási díjat, ha eladják, és neki is magas fizetése van. De nála lehet kölcsönadásról is szó nyárig, ez is napokon belül eldől.”