Forma-1

A skót Paul di Resta lesz Sutil csapattársa a Force Indiánál

A Force Indiánál Vitantonio Liuzzi helyét veheti át a skót Paul di Resta, aki tavaly már vezette a silverstone-i székhelyű istálló autóját.

Paul di Resta - Fotó:AFP Paul di Resta érkezését még a héten bejelenthetik a Force Indiánál. Habár a 24 éves skót versenyző már aláírta szerződését, a csapat még ezt nem erősítette meg hivatalosan. Szerdán azonban Glasgow-ban, a Whyte and Mackay irodaházában sajtótájékoztatót tartanak, nagy valószínűséggel a hír ünnepélyes bejelentése miatt.

„Tonio az F1-ben fog szerepelni idén. Hogy versenyezni fog-e? Nem tudom..Ebben a helyzetben jobb ha nem kommentálom a híreket, mert az rossz lenne nekem. A helyzet már jó ideje tiszta, az lenne a legjobb, ha a csapat határozna végre” – nyilatkozta a BBC-nek Peter Collins, a pilóta menedzsere.

Di Resta a 2010-es szezon egyes versenyhétvégéinek pénteki napján beülhetett a Force India csapat autójába, és remek teljesítmény nyújtott. Emellett a Mercedes-Benznél is versenyzett, a DTM bajnokságban a szezon bajnoka lett.

Vitantonio Liuzzinak élő szerződése van a Force Indiával 2011-re, de úgy tűnik, a tavalyi rosszul sikerült év után az olasz pilótát nem marasztalják. A csapat másik versenyautóját várhatóan a német Adrian Sutil vezeti.