Sérülés

Az ausztrál mészáros ismét levadászta ellenfelét

Az ausztrál élvonalban szereplő Melbourne Victory játékosa, Kevin Muscat a szombati Melbourne Heart elleni rangadón egy brutális szabálytalansággal tette harcképtelenné az ellenfél játékosát, Adrian Zahrát.

Kevin Muscat, a Melbourne Victory játékosa reklamál a bírónak a Juventus elleni barátságos meccsen.

A 37 éves ausztrál válogatott védő korábban megfordult több angol klubcsapatban, többek között a Wolverhamptonban és a Crystal Palaceben is, jelenleg az ausztrál élvonalbeli Melbourne Victory csapatkapitánya. A Melbourne Heart elleni szombati városi derbin pályafutása során nem először vétette észre magát egy brutális szabálytalansággal. A 79. percben méterekről berepülve taglózta le az ellenfél játékosát, Adrian Zahrát, aki súlyosan megsérült a kegyetlen belépő nyomán. Az első hírek szerint a pályafutása is veszélybe kerülhet a 20 éves játékosnak. Muscat tovább tetézte a vétkét azzal, hogy miután a bíró azonnal kiállította, ordítva fejezte ki nemtetszését az ítélettel kapcsolatban.

Muscat, aki civilben nagy környezetvédő hírében áll, és rendszeresen jótékonykodik, a pályán kirívó durvaságaival véteti észre magát. 2001-ben egy Ausztrália-Franciaország válogatott meccsen Christoph Dugarryt, a franciák világbajnok csatárát rúgta fel csúnyán, aki súlyos térdsérülést szenvedett, és 3 hónapos kihagyásra kényszerült Muscat belépője után. 2004-ben a Charlton védőjének, Matty Holmesnak törte el a lábát egy bajnokin, ami után az angol játékosnak be kellett fejeznie profi pályafutását.