La Liga

Újabb habkönnyű Barca-siker

A listavezető Barcelona sima győzelmet aratott szonbat este a héten indiai tulajdonba került Racing Santander felett a Primera División 20. fordulójában. Messi a Real Betis elleni kupameccsel szemben ezúttal betalált büntetőből, rajta kívül Pedro és Iniesta volt eredményes. A katalánok előnye ezzel már már hét pont a vasárnap este pályára lépő Real Madriddal szemben.

Messit ünneplik csapattársai a Santandernek lőtt gólja után a spanyol bajnokság 20. fordulójának mérkőzésén.
A Barcelona labdarúgócsapata a szokásos látványos játékával szórakoztatta a Nou Camp közönségét. Már a második percben megszerzeték a katalánok a vezetést, amikor egy szép kényszerítő után Messi baloldali beadását terelte Pedro egy lépésről mellel a hálóba (1-0). Egyetlen bökkenő, hogy mindezt lesről tette. A 33. percben Messi növelte a Barca előnyét, a David Villa buktatásáért megítélt büntetőt a jobbra vetődő Tono mellett gurította a kapu bal oldalába (2-0). Messi a gólja után édesanyjának üzent a meze alatt viselt pólójával: "Boldog születésnapot, Mami". A második félidőre is maradt még egy gól. David Villa baoldalról passzolta középre a labdát Pedronak, aki leheletfinoman tette le a labdát Iniestának, aki a 16-os vonaláról lőtt a kapu bal oldalába, a labda egy védő lábán megpattanva került a hálóba (3-0).

A Bacelona ezzel a sikerével zsinórban tizennegyedik bajnoki győzelmét aratta, mellyel ismét rekordot döntött. A Realnak fel kell kötnie azt a bizonyos alsót, ha nem akar nagyon leszakadni a garánátvörös-kékektől. A királyiak holnap este 7 órától a Mallorcát fogadják.

Primera División, 20. forduló.
Barcelona-Racing Santander 3-0 (2-0)
Gólszerző: Pedro (2.), Messi (33. - tizenegyesből), Iniesta (56.).