Feljutás

Sopronban az NB II a cél

Az SVSE ügyvezetője szerint nem szerepelt a terveikben egy profi csapat működtetése, mert ehhez nincs meg a megfelelő anyagi forrásuk.

SVSEA soproni szurkolók szeretnék elérni, hogy az NB III-as csapatukat, az Soproni VSE-t erősítse meg a tulajdonos GYSEV Zrt. és a város vezetése. A végső cél természetesen az lenne, hogy lépjenek feljebb egy osztályt, vagy ha lehet kettőt is.


- Az FC Sopron megszűnésével új helyzet állt elő, hiszen az SVSE lett a város első számú labdarúgócsapata – mondta Skála János, az SVSE ügyvezető elnöke a nyugatmagyar.hu-nak. – Erre a szerepre tudatosan nem készültünk, hiszen alapvetően a tömegbázisra épülő harmadik vonalbeli, lehetőleg minél eredményesebb szereplés volt az egyesület célja. Az SVSE mindig a tehetséges, soproni és környékbeli fiatal játékosok, valamint a rutinnal rendelkező, idősebb labdarúgók játékára épített, de nem szerepelt a célok között egy profi csapat működtetése. Ehhez olyan jelentős anyagi forrásra van szükség, melyet a GYSEV az önkormányzat segítségével együtt sem tud biztosítani.

A GYSEV továbbra is biztosítja a támogatást a klub számára és ugyanezt teszi az önkormányzat is. Abdai Géza Sopron alpolgármestere elmondta, a nehéz gazdasági körülmények ellenére idén is megpróbálják adni a támogatást.

„Az önkormányzat jutalmazni kívánja az eredményt, ennek összegéről azonban korai lenne nyilatkozni. A város is érdekelt a sikeres szereplésben, nemcsak azért, mert a sportkoncepcióban is legalább az NB II-t tűztük ki célként, hanem mert nagyon sok fiatal játszik az utánpótláscsapatokban, és számunkra is fontos, hogy felnőttként helyi együttes színeiben lépjenek pályára. Abban mind a GYSEV, mind a város egyetért, hogy szükség van a megbízható és meghatározó szponzorokra és befektetőkre, hiszen nélkülük aligha érhető el a szurkolók által remélt NB II” – jegyezte meg az alpolgármester.

A Soproni VSE jelenleg második helyen áll az NB III Bakony csoportjában, kilenc ponttal lemaradva a Lombard Pápa második csapatától.