NHL

A New Jersey a Penguins hátán kapaszkodik

Crosby és Malkin nélkül nem nagyon megy a Pittsburghnek

Az NHL egyik kirakatcsapata, a Pittsburgh Penguins két legnagyobb sztárja nélkül lépett jégre, és ez elég volt a ligautolsó New Jerseynek, hogy meglepetésgyőzelmet arasson. A Philadelphia Flyers megszórta az Ottawát, és átvette a vezetést a szintén kisebb meglepetésre kikapó Vancouvertől. A Detroit hosszabbításban, a Tampa Bay szétlövésben tudott csak nyerni.

Az NHL csütörtöki mérkőzései közül a New Jersey-Pittsburgh hozta a legnagyobb meglepetést, hiszen a hazaiak az utolsó helyet foglalják el a bajnoki tabellán, a vendégek pedig néhány hete még az élen álltak. Igaz, azóta kidőlt a csapatkapitány Sidney Crosby, és ezúttal Jevgenyij Malkin is hiányzott. Arra, hogy egyikük se legyen ott a csapatban, 437 találkozó óta nem volt példa. Meg is látszott a játékukon a két sztár hiánya, de talán inkább Martin Brodeurt kellene kiemelnünk a győztes csapatból. A Devils kapusa 23 lövésből egyet sem engedett be, így sokat tett hozzá a győzelemhez. Elöl Rolston és Palmieri tudtak megvillanni az első harmadban, góljaikkal 2-0-ra nyert a New Jersey.

Brodeur véd a New Jersey-Pittsburgh NHL-meccsen

Szintén nem sokan számíthattak a Vancouver hazai vereségére a San José ellen. Ezen a meccsen mindkét kapus nagyszerűen teljesített, 97% fölött védték a lövéseket. 1-1 volt az állás a rendes játékidő és a hosszabbítás végén is, a szétlövést Pavelksi gólja döntötte el a vendégek javára.

A Philadelphia ki tudta használni a Canucks botlását, ők ugyanis simán verték az Ottawát. Két gyors találattal kezdtek, majd a második harmad közepén már 3-0-ra vezettek. A Szenátorok ekkor felébredtek, még a játékrész vége előtt feljöttek 3-2-re, de a harmadik harmadban nagyon sima lett a meccs. A 6-2-es győzelemhez Mike Richards két-két góllal és gólpasszal járult hozzá.

Térjünk kicsit vissza a meglepetésekhez, ugyanis a Boston is eléggé váratlanul kapott ki a Buffalótól. Eleinte még úgy tűnt, hogy a papírforma érvényesül, 1-0-ra majd 2-1-re is vezetett a Bruins. A vendégek azonban összekapták magukat, és válasz nélkül ütöttek hármat.

A Detroit és a Tampa Bay sem állt messze a blamától - mentségükre szóljon, ők idegenben játszottak -, de a Red Wings hosszabbításban, a Lighting pedig szétlövésben a maga javára tudta fordítani az St. Luis illetve az Atlanta elleni mérkőzést.

NHL, csütörtöki mérkőzések:

Boston Bruins-Buffalo Sabres 2-4
Toronto Maple Leafs-Anaheim Ducks 5-2
New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 2-0
New York Islanders-Washington Capitals 1-2
Philadelphia Flyers-Ottawa Senators 6-2
Carolina Hurricanes-New York Rangers 4-1
Atlanta Thrashers-Tampa Bay Lightning 2-3 - szétlövés után
St. Louis Blues-Detroit Red Wings 3-4 - hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Nashville Predators 1-5
Edmonton Oilers-Dallas Stars 2-4
Vancouver Canucks-San Jose Sharks 1-2 - szétlövés után
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 0-2