Kaposvári Rákóczi

Sisa palóc viszkivel kínálná játékosait bronzérem esetén

Sisa Tibort többen is keresték itthonról és külföldről egyaránt, de az értékrendjét semmilyen kecsegtető ajánlat nem változtathatja meg.

Sisa Tibor a számítógép előtt - sonline.huSisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője ezúttal a csapat szurkolóival nézett farkasszemet. A sonline.hu portálon online lehetett kérdezni az 50 éves szakembert a csapattal kapcsolatos témákban. A palóc szakember kifejtette, szeret bő kerettel dolgozni, mert ezáltal rivalizálnak egymással a játékosok.

„Az én elméletem az, hogy aki a keretben, illetve az öltözőben van, azokra, mindenkire szükség van. Szeretem, ha bő kerettel dolgozom, mivel ezáltal konkurencia teremtődik a játékosoknak a csapatba kerülésért és egyre nagyobb teljesítményre sarkallja őket. A Kaposvári Rákóczi az én időszakomban - mint azt egy újságban is olvastam - az NB I egyik legfiatalabb csapatává vált. Amire szintén büszkék lehetünk, valamint hozzá tartozik a válaszhoz az is: én soha nem néztem senkinek az útlevelét, korát. Tanár vagyok, már csak ezért sem tehetek megkülönböztetéseket sem kor, sem más miatt. A véleményem az, vannak jó emberek, kevésbé jók; jó játékosok, kevésbé jók. A profi labdarúgás pedig a teljesítményről szól” – jelentette ki magabiztosan a kaposvári tréner.

Az U-19-es válogatottal EB-bronzérmet nyerő szakvezetőt több helyről is keresték az utóbbi időben, de inkább maradt Kaposváron.

„Több megkeresésem is volt Magyarországról és külföldről is mostanában. De úgy gondolom, ahol korrektséget és megbecsülést tapasztalok, ott nem változtathatja meg az értékrendemet semmilyen kecsegtető ajánlat” – tette hozzá Sisa.

Az egyik szurkoló arról faggatta a trénert, hogy most aláírná-e a bajnoki nyolcadik helyezést az idény végén.

„A bajnokság előtt a célkitűzés - ismerve a helyzetet és lehetőséget - az volt, hogy hosszabbítsuk meg az NB I-es tagságát a Kaposvári Rákóczi FC-nek. Márpedig a nyolcadik hely ettől sokkal jobb” – jegyezte meg a Budapest Honvéd korábbi szakvezetője.


Egy szurkoló felvetette, ha a Rákóczi megszerzi a bronzérmet a bajnokságban, akkor kap-e a csapat a mester híres palóc viszkijéből.


„Akkor kap! 50 fokos, permetezetlen, cukormentes, biogyümölcsből készül. "Befelé szakít, kifelé hasít! "Bár nem iszom alkoholt, de a barátaim kifejezetten dicsérik, és várják már, hogy elkészüljön. Sőt, én is, már az illatából el tudom dönteni, milyen lesz a minősége” – fogalmazott a szakember.


Sisa Tibor beszélt pályafutásának egyik legfájóbb pontjáról is, amikor távoznia kellett az utánpótlás-válogatott éléről.


Fájó pontom, és valószínű: az életem utolsó napján is fogok rá emlékezni, hogy magyar edzőként, magyar válogatottat sikerült világbajnokságra kivezetni, amely óriási siker volt. És ezt nem sok magyar edző mondhatja el magáról. De ez mégsem volt elég, hogy én legyek ott a világbajnokságon...Máig sem értem” – mondta a ludányhalászi tanárember.