Sampdoria

Álmaim bajnokságában játszhatok - Laczkó Zsolt

  • MTI

Laczkó Zsolt Koman Vladimir csapattársa lett a Sampdoriánál, ugyanis a sikeres orvosi vizsgálatot követően csütörtökön három és fél éves szerződést kötött az olasz futballklubbal, s pénteken már részt is vesz új együttesének edzésén.

Laczkó Zsolt a válogatottban - Fotó:AFP

"Nehéz elhinni, hogy itt vagyok, hogy az álmaim bajnokságában, a Serie A-ban folytathatom a pályafutásomat" - mondta Laczkó Zsolt. "Mindig is arról ábrándoztam, hogy egyszer Olaszországban futballozhatok, az pedig már csak hab a tortán, hogy egy ilyen neves klubhoz kerültem. Nem dőlhetek hátra, mondván: megvettek, most már célegyenesben vagyok. Nem, itt folyamatosan kockáztatni kell, mindig arra törekedni, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Nagy segítség, hogy Koman Vladimir is a csapattársam lesz, hiszen egy társ, egy barát sokat jelent."

A válogatott hátvéd menedzsere, Filipovics Vladan hozzátette:

"A Sampdoria illetékesei többször is személyesen nézték meg Zsoltot, többek között a PSV ellen, valamint a válogatott fellépése alkalmával. Decemberben kezdtünk tárgyalni, de célegyenesbe csak most került az ügy, ami aztán néhány nap alatt jutott el a csütörtöki szerződéskötésig."

A DVSC-TEVA szerdai tájékoztatása szerint a genovai együttes 830 ezer eurót fizet a 24 éves futballistáért, illetve játékjogának további értékesítése esetén a Debrecen - nem részletezett mértékben - részesül az eladási árból.