NBA

A Kidd vezette Dallas nyerte a Lakers elleni rangadót

Pau Gasol túl a 13000 ponton az NBA-ben

Rangadót rendeztek az NBA-ben szerdán, a bajnok Lakers Dallasba látogatott. Mindkét csapat remekül dobott, de a négy este alatt harmadik meccsét játszó Los Angeles védekezésben kicsit lassabb volt a szükségesnél. Így a legjobb önmagát idéző Kidd vezérletévél győzött a Mavericks. Carmelo Anthony kedden bejelentette, hogy marad Denverben, szerdán pedig győzelemre vezette csapatát az Oklahoma ellen. A New Orleans hosszabbításban, egyetlen ponttal verte a Memphist.

Jason Kidd eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Los Angeles Lakers ellen, 21 pontot szerzett, és kiosztott 10 asszisztot is. A padról beszálló Marion és Terry 22-22 pontot tettek be a közösbe, de Pau Gasol volt a meccs legeredményesebb játékosa, ő 23 ponttal íratkozott fel a táblára. Ráadásul a spanyol ezen a találkozón érte el a 13000. pontját az NBA-ben!

Mindkét csapat játékosai nagyszerűen dobtak egyébként, a Lakers 54,3, a Dallas 55 százalékban talált be mezőnyből. Az igazi különbséget a hárompontosok jelentették, azok közül is Kidd próbálkozásai, aki nyolc kísérletből ötször talált be a köríven túlról.

Bryant és Kidd küzdenek a labdáért a Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks mérkőzésen

A Denver Nuggets utóbbi néhány meccsére komolyan rányomta a bélyegét a Carmelo Anthony körüli hiszti. A játékost a New Jersey Nets vitte volna, és a tárgyalások körül zajló felhajtás jócskán meglátszott a játékán. Mint ahogy az is, hogy bejelentette, marad mostani csapatánál. Rögtön bizonyítani akarta a szurkolóknak, hogy ő vezér, és 35 pontjával sikerült is. Kellett persze mellé Nene és Billups 16-16 pontja is, de Ty Lawson nélkül sem lett volna az igazi a Nuggets. Ő ugyan csak 11 pontig jutott, de azokat kulcspillanatokban, a harmadik negyed végén, és a negyedik elején szerezte. A Thunderből Westbrook és Durant emelkedtek ki 28 illetve 22 pontjukkal, de ketten ezúttal kevesek voltak.

A Hornets és a Grizzlies szerdai meccse izgalmasra sikerült. A harmadik játékrészben már eldőlni látszott a találkozó a vendég Memphis javára, de a New Orleans egy 18-1-es rohammal átvette a vezetést. Ellépni azonban nem tudtak, a rendes játékidő végén döntetlen volt az állás. A ráadás utolsó percében megint a Grizzlies vezetett, és egy oldalbedobásnál az egyik vendégjátékos valahogy kiesett a pályáról - nem magától, az biztos -, a játékvezetők mégsem fújtak. A Hornetsé lett a labda, és pontot is szereztek, amire a Memphis már nem tudott válaszolni, egy ponttal nyertek a hazaiak.

NBA, szerdai játéknap:

Cleveland Cavaliers-Phoenix Suns 98-106
New Jersey Nets-Utah Jazz 103-95
Orlando Magic-Philadelphia 76ers 99-98 - hosszabbítás után
Boston Celtics-Detroit Pistons 86-82
New Orleans Hornets-Memphis Grizzlies 103-102 - h u.
Milwaukee Bucks-Washington Wizards 100-87
Houston Rockets-New York Knicks 104-89
San Antonio Spurs-Toronto Raptors 104-95
Dallas Mavericks-Los Angeles Lakers 109-100
Denver Nuggets-Oklahoma City thunder 112-107
Sacramento Kings-Portland Trail Blazers 90-94 - h u.
Golden State Warriors-Indiana Pacers 110-108
Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves 126-111