Eredivisie

Simon végigjátszotta az Ajax elleni vesztes rangadót

Vereséggel indult Simon Krisztián hollandiai karrierje, miután a Feyenoord egy sima mérkőzésen 2-0-ra kikapott szerdán az Ajaxtól az Eredivisie 19. fordulójában.

Az Ajax-Feyenoord holland bajnoki rangadón Siem de Jong harcol a labdáért.
A találkozót jobban kezdte a hazai csapat, Sulejmani révén már az elején veszélyeztették a Feyenoord kapuját, de a szerb támadó csak az oldalhálót találta el. A vendégeknek gyakran a labdakihozatal is gondot okozott. De Jong is ziccerbe került a mérkőzés 13. percében, de lesgyanús helyzetben kapu fölé bombázott. Sorra maradtak ki az Ajax helyzetei, Eriksen is célt tévesztett. A 20. percben De Jong fordult le ismét a védőjéről, de lövése megint a felső léc felett hagyta el a játékteret. Az első félidő derekán egy kicsit kiszabadult a hazaiak nyomásából a Feyenoord, ekkor Simon Krisztián csavart be jól egy szögletet, de a fejes fölé szállt. Az Ajax nyomasztó fölényben játszott, de mintha átok ült volna rajtuk a kapu előtti szituációkban. Egészen a 31. percig, amikor Alderweireld majd’ 30 méterről óriási gólt rúgott a kapu bal oldalába (1-0).



A mérkőzés képe azonban továbbra sem változott, az Ajax birtokolta a labdát és támadott, a Feyenoord pedig elvétve vezetett egy-egy ellentámadást. Sulejmani az első játékrész hajrájában még növelhette volna a vendéglátók előnyét, de nagy helyzetben ismét nem találta el a kaput.

A játék a második játékrészben sem lett változatosabb: az Ajax támadott, a Feyenoord védekezett. Az 58. percben De Zeeuw kihagyta a kihagyhatatlant a vendégek kapuja előtt, de nem ő volt az egyetlen bakizó. Az Ajax számolatlanul dolgozta ki a helyzeteit, de a befejezéseknél mindig valaki hibázott. Ha az Ajax ebben a szezonban hazai pályán megszerezte a vezetést, azt már nem engedte ki a kezéből, és ezt ezúttal is bizonyította. Ennek ellenére egyenlíthetett volna a Feyenoord, de Castaignos szemben a kapuval a hazai hálóőr ölébe gurított. Sulaejmani ezen a mérkőzésen a góllövőlista élére lőhette volna magát, de a 73. percben Mulder hatalmas bravúrral mentette lövését. Négy percre rá De Cler buktatta Sulejmanit, aki látványosan rá is játszott az esetre, a büntetőt pedig maga a sértett értékesítette (2-0).



A találkozó állása ezt követően már nem változott, az Ajax tulajdonképpen könnyedén, 2-0-ra legyőzte az örök rivális Feyenoordot. A mérkőzést végigjátszó Simon Krisztián nem futballozott rosszul, volt néhány ügyes megoldása, de mivel csapata végig a védekezésre koncentrált, nem tudott kitűnni társai közül.

Eredivisie, 19. forduló:
Ajax – Feyenoord 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Alderweireld (31.), Sulejmani (77.)

További eredmények

Twente-Heracles 5-0
Venlo-Utrecht 1-2
AZ Alkmaar-NEC Nijmegen 2-2