Torna

Magyar Zoltán lett a szövetség elnöke

  • MTI

Nagy János novemberi lemondása utána üresedett meg a Magyar Torna Szövetség elnöki posztja, amit most a legendás Magyar Zoltán foglalt el.

Magyar Zoltán korábban a MATSZ alelnöke, december óta pedig megbízott elnöke volt, személyében hosszú idő óta először van szakmai elnöke a szövetségnek. Elődje, Nagy János november végén mondott le posztjáról. Az elnökségben két hely megüresedett - Magyar Zoltáné és a tisztségéről lemondó Forgács Róbert alelnöké -, ezekre Sörös Ferencet, a Prolan Zrt. elnök-vezérigazgatóját és Mosóczi Lászlót, a MÁV vezérigazgató-helyettesét választotta meg a közgyűlés. A szavazást követő elnökségi ülésen Söröst és Mosóczit elnökhelyetteseknek is megválasztották.

"Nagyon örülök, hogy én kerültem a szövetség élére, először van a tornasportból érkező vezetője a szervezetnek. - mondta Magyar Zoltán, aki 1976-ban és 1980-ban lólengésben lett ötkarikás bajnok. - Célunk az összefogás, szép versenyeket szeretnénk rendezni, a látványra helyezni a hangsúlyt. Bízom benne, hogy a szakma mellém áll és valamennyi szakágunk további fejlődésnek indul".