Férfi vízilabda Euroliga

A Vasas nyert Kotorban, így még van esélye a továbbjutásra

  • MTI

A Vasas férfi vízilabdacsapata egy góllal nyert Kotorban, az Euroliga 5. csoportkörében, ennél fogva még maradt esélye, hogy továbbjusson négyeséből a legjobb nyolc közé.

Kisebbfajta gólözön, hét találat nyitotta a találkozót az első negyedben, amelyből négyet az angyalföldi alakulat jegyzett: a légiósok közül a horvát világbajnok Miho Boskovic büntetőből szerzett vezetést, az olimpiai ezüstérmes amerikai Jeff Powers emberelőnyből módosította 2-1-re, majd 4-3-ra a Vasas-vezetést, s közben – 3-2-es montenegrói előnynél - a center Vörös Viktor is pontosan célzott átlövésből.

A második nyolc percben a tavalyelőtt EL-győztes, tavaly döntős Kotor már egy pillanatra sem emlékeztetett régebbi önmagára, váratlanul szétesően, roppant pontatlanul pólózott a hazai gárda, míg a magyar együttesből Boskovic, aztán pedig a két balkezes, Vámos Márton és a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is bevette a Primorac kapuját, a félidőre tetemesre duzzasztva az előnyt (3-7).

A harmadik negyedben a magyar bajnok "ráült" az eredményre, ám a vendéglátók – bár ekkor már jobban igyekeztek - egyetlen gólra voltak csak képesek (4-7).
A záró játékrész a kölcsönös "semmittevés" jegyében, eredménytelen akciózással telt, sokáig minden izgalom nélkül, míg - mondhatni váratlanul - újabb hazai gól született (5-7). Ám Kovács Róbert távoli lökete (5-8), utána pedig Kiss ötméteresből szerzett gólja (6-9) segített abban, hogy ne legyen nagyobb baj. Tudniillik kétszer még betaláltak (8-9)a hajrára felélénkült montenegróiak, akiknek azonban a döntetlen eléréséhez már nem maradt idejük.

Eredmény, Euroliga, főtábla, A csoport, 5. játéknap:

Primorac Kotor (montenegrói) – TEVA-Vasas-UNIQA 8-9 (3-4, 0-3, 1-0, 4-2)

A Vasas góldobói: Powers, Boskovic, Kiss G. 2-2, Vörös, Vámos, Kovács 1-1