NHL

A Pittsburgh simán, a Philadelphia szűken nyert rangadót

A Detroit tartalékosan kapott ki a Penguinstől

Az NHL keddi játéknapján a Detroit Pittsburgh-be, a Washington pedig Philadelphiába látogatott, és mindkét csarnokban a hazai együttes győzött. A Penguins fölényesen verte a Red Wingst, a Flyers viszont csak hosszabbításban győzte le a Capitalst. Szintén túlórára volt szükség Buffalóban és Coloradóban, szétlövés döntött Ottawában és Tampában.

A Pittsburgh-Detroit találkozóra egyik csapat sem a legerősebb összeállításában érkezett. A hazaiak már a hatodik meccset játszották Crosby nélkül, a Red Wingsnél pedig öt komoly hiányzó is volt. A kapusok közül Howard és Osgood, a csatársorból Holmström, Datsyuk és Cleary, a védelemből pedig Stuart nem léphetett jégre. A Penguins már a negyedik percben vezetett MacDonald kapus hibáját követően, Conner pedig büntetőből növelte az előnyt. Érdekesség, hogy 2007 óta ez volt az első értékesített rávezetés a Pittsburghtől. A második harmad végén szépített a Detroit, de mielőtt elhitték volna, hogy van esélyük, Kunitz visszaállította a kétgólos különbséget, mindössze harminc másodperccel később. A záró harmadban a hazaik szereztek még egy üres kapus gólt is, így simán, 4-1-re nyerték a rangadót.

A pittsburghi Conner üt büntetőgól a Detroit ellen az NHL-ben

A Philadelphia sokkal jobban megszenvedett a Washingtonnal, pedig az első két játékrészben válasz nélkül lőttek egy-egy gólt. A fővárosiak azonban felébredtek a harmadik harmadban, és Knuble valamint Ovecskin révén 40 másodperc alatt egyenlítettek. Így hosszabbításra volt szükség, azt azonban nem húzták sokáig. Alig több mint egy perc után megszerezte ugyanis a győztes találatot a szlovák Mészáros, aki így a liga élére lőtte a Flyerst.

Szintén túlórázott a Buffalo és a Montréal, és kisebb meglepetésre a Sabres győzött. A Colorado is hosszabbításban verte a Vancouvert, amely ennek köszönhetően adta át a tabella első helyét a Philadelphiának.

Az Anaheim és a Tampa Bay érvényesítette a papírformát az Ottawa illetve a Columbus ellen, de ehhez mindkét csapatnak szétlövésre volt szüksége.

Közben német sajtóhírek szerint komoly esély van arra, hogy a következő szezon Németországban kezdődjön.

NHL, keddi játéknap:

Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-2, hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings 4-1
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 2-3
Buffalo Sabres-Montreal Canadiens 2-1, h. u.
Ottawa Senators-Anaheim Ducks 1-2, szétlövés után
Tampa Bay Lightning-Columbus Blue Jackets 3-2, sz. u.
St. Louis Blues-Los Angeles Kings 2-1
Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 4-3, h. u.
Phoenix Coyotes-Nashville Predators 2-5
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 1-4