Kaposvári Rákóczi

Tűz keletkezhet az öltözőben - Sisa Tibor

A kaposvári tréner, Sisa Tibor nincs a legjobb hangulatban, mert a Rákóczinál eddig csak távozókról és sérültekről hallani. Ilyen körülmények között pedig gyakorlatilag télen kezdheti újra egy ütőképes csapat építését.

RákócziBajba kerülhet tavasszal az NB I meglepetéscsapata, a Kaposvári Rákóczi. A klubnál eddig csak távozókról hallani, így nem lenne meglepetés, ha Sisa Tibornak a nyár után télen is új csapatot kellene építenie. A távozó játékosok mellett ráadásul Sisa Tibornak egy kisebb sérüléshullámmal is meg kell küzdenie, tehát az előjelek semmiképpen nem jók a Monicmop Liga harmadik helyezettjénél.

„Hat labdarúgó - Zsolnai, Lipusz, Lelkes, Petrók, Kovácsevics, Godslove - távozott, és sajnos több sérültünk is van már, így nem vagyunk túl sokan az edzéseken. Kulcsár Kornél a téli pihenő időszakban összeszedett egy sérülést, és néhány edzés után már nem tudta vállalni a további munkát. Most egy rehabilitációs programot végez. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert Kornélnak igazán szüksége lett volna egy jó alapozásra ahhoz, hogy kilencven percen át tudja majd segíteni a pályán a csapatot a tavaszi szezonban. Remélem, felépül, és mielőbb pótolja ezt a kihagyást” – jegyezte meg az 50 éves szakember.

A sérültek felsorolása azonban itt nem ért véget, hiszen további három kaposvári játékos került a maródiak listájára.

Szintén friss hír, hogy Zsók József is feliratkozott a sérültek listájára: a védőnknek a műfüvön letapadt a lába, így ő is kímélő munkát végez egy ideig. Szepessy Róbert még a szezon végén szenvedett talpcsonttörést, és meg is műtötték. Egy hónap eltelt, elment ellenőrzésre, ahol megállapították, hogy még csak húsz százalékos a csontosodás, azaz könnyen elképzelhető, hogy még jó ideig elhúzódik a fiatal csatár felépülése. Sajnálom, mert egyre jobb formát mutatott az ősszel, most pedig lehet, hogy az egész tavasz rámegy, hogy újra százszázalékos állapotba kerüljön. A marokkói Jawad a hétgvégén tért vissza Kaposvárra. Ő egy térdműtét után lábadozik, még nem tudjuk, mennyire terhelhető” – nyilatkozta a közkedvelt szakember a kapospont.hu-nak.


Sisa Tibor további távozókkal is számolhat, így nem csoda, hogy kifejezte nemtetszését a játékosait csábítgató egyesületekkel kapcsolatban. A vezetőedző szerint így nem lehet maximálisan az edzésekre figyelni, aminek később az öltözőben is következményei lesznek.

Konkrétumokat nem szeretnék mondani ez ügyben, de hallani ezt-azt, és nem minden hírnek örülök. Ha valakit kivásárolnak, és a klub pénzt kap érte, azt edzőként természetesen el kell fogadnom és tudomásul kell vennem. Az a nagyobb baj, ha valakit csábítgatnak, kecsegtetnek más egyesületek mindenféle ajánlatokkal, és emiatt nem tudnak maximális erőbedobással odafigyelni és dolgozni. Az ilyen esetek miatt könnyen feszültség, tűz keletkezhet az öltözőben, amit nekünk kell eloltani. Ez sokat ártana a csapatnak” – fogalmazott a szakvezető.


A távozók és sérültek ismeretében felvetődik a kérdés: kivel van esélye erősítenie a klubnak, hogy tavasszal ne essen nagyot a csapat teljesítménye.

Ha meg szeretnénk változtatni a korábban kitűzött célokat, akkor nyolc-tíz meghatározó embert kellene igazolnunk, ami óriási pénzbe kerülne. Erre nincs lehetőségünk, és azt gondolom, hogy ha lehetne, akkor sem lenne etikus, ha ebbe az irányba indulnánk el. Azon vagyunk, hogy találjunk nekünk megfelelő labdarúgókat, de tudomásul kell venni, hogy jelenleg a magyar piacról szinte lehetetlen igazolni. Megfizethetetlenek a játékosok. Ott tartunk, hogy külföldi futballistákat ingyen, kevesebb fizetésért hozhatunk, mint magyarokat... Most a saját utánpótlásunkból sem meríthetünk, mert az U19-es és az U17-es korosztály a bennmaradásért küzd, és fontos lenne megkapaszkodniuk az élvonalban. Összegezve, a sérültekkel együtt, jelenleg csaknem tíz játékos kieséséről beszélhetünk, úgyhogy lényegében kezdhetjük elölről a csapatépítést, azaz mehetünk vissza a kályhához” – mondta kissé kétségbe esve az U-19-es válogatottal EB-bronzérmet nyerő mester.