Videoton

Horváth Gábort végleg megvenné a Breda

Horváth Gábor a nyáron csak egy évre kölcsönbe szerződött Hollandiába, most azonban ez a kaland 2015-ig meghosszabbodhat.

Horváth Gábor Videoton - Fotó Pilise Gábor 2008Lassan fél éve, hogy Horváth Gábor az átigazolási időszak hajrájában Bredába szerződött. A válogatott védőt egy évre adta kölcsön a Videoton a holland élvonalbeli csapatnak, de úgy tűnik hosszabb időt is eltölthet a NAC-nál.


„Nincs okom panaszra, nagyon jól érzem magam a Bredában. Azt gondolom, hogy a sérülésem ellenére is sikeres ősz van mögöttem, sikerült olyan teljesítménnyel elfogadtatnom magam, amely alapot nyújt a jó folytatáshoz. Várom már az újabb meccseket, és a jó hangulatomhoz, állapotomhoz sokat hozzátettek az otthon töltött napok. Találkozhattam a szeretteimmel, feltöltődtem. Bármerre mentem, éreztem a szeretetet, és ez nagyon sokat jelent. Jó volt újra Vidi-mezben játszani (a VOK-ban a 2006-os MK-győztes csapat gálameccsén – a szerk.), mondanom sem kell számomra a Videoton mindig „a” klub marad” – jegyezte meg a labdarúgó a vidi.hu-n.


A védő és a holland klub vezetése között az utóbbi időben tárgyalások is kezdődtek, hogy pontosan miről, arról maga a védő számolt be.


Fontos dolgokról is tárgyaltunk, Fehér Csabi volt a tolmács, ő fordított. De, folyamatosan dicsérnek a többiek, hogy milyen jól beszélek már hollandul. Ennek itt nagy jelentősége van, annak ellenére, hogy angolul szinte minden holland beszél, elvárják, hogy a klub „anyanyelvén” kommunikáljak. Persze nem csak tőlem, ez minden külföldi számára „kötelező”. Az új szerződés a legfontosabb téma. A NAC Breda meg kíván vásárolni, és négy és fél éves, azaz 2015. június 30-ig szóló szerződést ajánl. Örülök a lehetőségnek, kicsit az elmúlt félév elismerésének is tartom, de még egyeztetünk, nem állapodtunk meg minden részletkérdésben” – számolt be az új fejleményekről a 25 éves futballista.