Felkészülés

Simán nyert a Haladás az osztrák Hartberg ellen

A szlovák Fodrek két, az Illés akadémiás Lenkó Csaba egy góljával nyert Aczél Zoltán csapata a Hartberg ellen.

HaliA Szombathelyi Haladás lejátszotta első felkészülési mérkőzését, a vasi csapat a az osztrák másodosztályú TSV Hartberg csapata ellen nyertek Ausztriában. Az ősz végén az NB I-ben is remekül játszó Branislav Fodrek megtartotta jó formáját, ezúttal két gólt szerzett. A harmadik Hali-gólt az Illés Akadémia neveltje, Lenkó Csaba szerezte.


A találkozót követően Aczél Zoltán vezetőedző a vasnepe.hu-n értékelt.


„A monoton felkészülésbe jól illeszkedett a meccs, a fiúk már várták a játékot. Ugyanakkor nehezen indultak el, ami nem csoda, hiszen 26 kemény edzés van mögöttünk, de úgy rendezték le ezt a meccset, ahogy kell. A nehéz edzések ellenére olykor formás labdakihozatalokat és támadásokat vezettünk. A második félidőben is fegyelmezetten játszottunk, de különben sem vártam igazán jó játékot, hiszen nehéz munkát végeztünk” – mondta a télen a Debrecen által is csábított szakvezető.

TSV Hartberg -Szombathelyi Haladás 0:3 (0:2)

Hartberg, 200 néző, előkészületi labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa (Mursits, Totka) - Schimmer, Guzmics, Korolvszky, Tóth P. - Nagy G., Simon Á., Irhás, Sipos - Fodrek, Oross. II.félidő: Mursits - Tar, Lengyel, Jagodics, Farkas - Lattenstein, Rajos, Iszlai, Nagy Z. (Lenkó, 67.perc) - Gyurján, Czafit.