Premier League

Nem bírt egymással a Tottenham és a Manchester United

A Liverpool-Everton városi rangadó után a Tottemham-Manchester United derbin is döntetlen született a Premier League 23. fordulójának vasárnapi játéknapján. Keményen küzdöttek a csapatok, de Gomes és Van der Saar is magabiztosan őrizte kapuját. A United újra a tabella élén áll - a Cityvel azonos pontszámmal -, és a Vörös Ördögöknek még két mérkőzést pótolniuk kell.

Van der Vaart egymaga eldönthette volna a mérkőzést.

Utoljára 2001. május 19-én tudott nyerni a Manchester United ellen a Tottenham, a rivális elleni, és bajnoki veretlenségi mérlegén ezúttal sem rontott a United. A győzelemre ugyanakkor a Spursnak volt nagyobb esélye, ráadásul a 74. perctől emberelőnyben játszottak a hazaiak, miután Rafael összeszedte második sárgáját. Van der Vaart egymaga eldönthette volna a találkozót, de fejjel és lábbal is többször elrontotta, és Crouchnak sem volt szerencséje ma délután. A másik oldalon Rooney előtt volt több lehetőség, hiába. Berbatov ezúttal láthatatlan maradt, míg a vendégeknél Gareth Bale igazi vezér volt, többször is játszva lehagyta a vendégek védelmét, nem rajta múlt a döntetlen. A pontosztozkodással a Tottenham a tabella ötödik helyére csúszott, a United pedig a városi riválisával megegyező pontszámmal az élen áll, úgy hogy két meccsel kevesebbet játszott a Manchester Citynél.

Premier League, 23. forduló

Tottenham Hotspur-Manchester United 0-0

David Beckham legidősebb fiával tekintette meg a mérkőzést.

David Beckham is jelen volt a találkozón, de a korábban várttal szemben csak a lelátón, legidősebb fia társaságában, de Fabio Capello angol szövetségi kapitánnyal is üdvözölték egymást.