Serie A

Leonardo beindította az Intert, könnyed játékkal zárkóznak

Négy gólt lőttek a Bolognának

A Serie A 20. fordulójának nyitómeccsén gólnélküli döntetlent játszott a Napoli a Fiorentinával. Az esti találkozón az Inter könnyed győzelmet aratott a Bolgona ellen. Sztankovics és Milito gólja után Eto'o duplázott, Jimenez mentette meg a vendégek becsületét. A kék-feketék feljöttek a negyedik helyre, és van két elmaradt meccsük.

Leonardo buzdítja Eto'o-t az Inter-Bologna olasz bajnoki meccsen.
Az Internazionale-Bologna mérkőzésen egyből nekiesett a hazai együttes a vendégeknek. Az ötödik percben Milito fejelte a kapufára a Lucio által középre bólintott labdát. Egy perccel később Eto'o próbálkozott távolról, de középre ment a lövése, így Viviano simán fogta.

Ezt követően kicsit leült a játék, de a 20. percben újra megélénkült. Eto'o indult meg a bal oldalon, erőszakosan átverekedte magát a védőjén, Milito segítségével összehúzta a védőket, és kipasszolta közülük a labdát a túloldalra Sztankovicsnak, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia a kimozduló kapus mellett. (1-0) Nagyszerű játék volt, csak épp a szerb mintha kicsivel a védők előtt lett volna a passz pillanatában.

Tíz perc múlva jött a folytatás: Motta laposan indította Militót, aki az alapvonal felé húzott a labdával, majd a hosszú felé emelte, és Viviano csak beleütni tudott, védeni már nem. (2-0)

Kis idő múlva Di Vaio szépíthetett volna, egy testcsellel kibillentette Luciót, majd kapura lőtt, de Castellazzi hatalmasat védett. A következő lehetőség megint a Bologna csatára előtt adódott: az 55. percben szabadrúgásból lőtt éppen a kapu jobb oldala mellé.

Eto'o viszont pontos volt a túloldalon, méghozzá kétszer is! A 63. percben a balszélen forgatta meg Garicsot, majd átpasszolt a védő lábai között Militóhoz, aki sarokkal tette neki vissza, így a kameruninak már csak a kapus mellett kellett a hosszúba tekernie. (3-0) Kicsivel később az Inter jutott szabadrúgáshoz, amit szintén Eto'o végzett el, és szépen tekerte a bal felső sarokba. (4-0)

A Bologna Jimenez révén még hozzászólt a meccshez, a vendégjátékos egy szöglet után csapott le a labdára, ami mindenki előtt elment. (4-1)

A koraesti találkozón a Napoli a Fiorentinát fogadta, és egyik csapat sem tudott a másik hálójába találni.

Az eredményeknek köszönhetően az Inter nyolc pontnyira megközelítette a Milant, és öt pontnyira a nápolyiakat. A városi riválisnál eggyel, a déli együttesnél kettővel játszott kevesebb meccset a címvédő. A Fiorentina jelenleg a 10., a Bologna a 15.

Serie A, 20. forduló:

Internazionale-Bologna 4-1 (2-0)
gól:Stankovic (20.), Milito (30.), Eto,o (63., 72.), illetve Gimenez (77.)

SSC Napoli-Fiorentina 0-0

Vasárnap játsszák:

Cagliari-Palermo 12:30
Brescia-Parma 15:00
Catania-Chievo 15:00
Cesena-AS Roma 15:00
Genoa-Udinese 15:00
Juventus-Bari 15:00
Lazio-Sampdoria 15:00
Lecce-AC Milan 20:45