Rövidpályás gyorskorcsolya-Eb

Heidum ezüstérmes 1000 méteren és összetettben

  • MTI

Heidum Bernadett ezüstérmet nyert vasárnap 1000 méteren és összetettben is a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán, a hollandiai Heerenveenben.

A szombaton, 500 m-en harmadik magyar versenyző - aki tavaly, Drezdában ugyancsak második volt ezen a távon - az 1000 méteres döntőben csak az olasz Arianna Fontanától kapott ki, míg bolgár és cseh riválisát maga mögé utasította. A viadal honlapja szerint Heidumon kívül az egyéniben első felnőtt Eb-jén szereplő Lajtos Szandra, valamint a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika is megnyerte előfutamát, a negyeddöntőben azonban mindketten búcsúztak. A férfiaknál Oláh Bence az első körben, Béres Bence pedig a negyeddöntőben esett ki ezen a távon.

A női 3000 m-es szuperdöntőben a magyar versenyző negyedikként ért célba, s az összetett pontversenyben - amelybe az 500, az 1000, az 1500 m és a szuperdöntő számított bele - végül második lett. A zárószámban a pénteken, 1500-on bronzérmes Huszár Erika nyolcadikként zárt, összetettben pedig ugyancsak nyolcadik lett. Mindez azt jelenti, hogy a magyarok a következő kontinensbajnokságon három egyéni női versenyzőt indíthatnak.