La Liga

Az Espanyol meglepte a Sevillát

Callejón kétszer is meglógott a védők elől

A Primera División 19. fordulójának szombati játéknapját a Sevilla-Espanyol találkozó zárta. A nevek és az eddigi eredmények is inkább a hazaiak győzelmét ígérték, hiszen előrébb áll ugyan a katalán együttes, de ez inkább jobb hazai teljesítményének, mint az idegenbeli formájának köszönhető. Ehhez képest két szemfüles akcióval meglepték, és legyőzték a vendéglátójukat.

José Callejón ünnepli gólját a Sevilla-Espanyol találkozón a spanyol labdarúgó bajnokságban.
A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, Kanouté még lesről került helyzetbe, Luis Fabiano azonban már szabályos gólt szerezhetett volna, ha Kameni nem tolja kapu fölé a labdát. A következő helyzet megint a brazil előtt adódott, egyedül léphetett ki a labdával, de túl sokat várt, utolérték, és blokkolták a lövését.

A játék ezt követően leült kissé, de továbbra is a Sevilla volt fölényben. Így meglepő volt, hogy az Espanyol szerzett vezetést. A 41. percben Callejón indult be üresen, a túloldalról jött a labda, és ő bevetődve, senki által nem zavartatva talált a kapuba. (0-1)

A második játékrészben természetesen tovább próbálkoztak a hazaiak, de a legnagyobb helyzetük Luis Fabiano erőtlenre sikeredett lövése volt. A vendégek viszont másodszor is eladtak valami hasonlót, mint az első félidőben. Ezúttal egy szabadrúgásnál lódult meg Callejón, a védők megint nem figyeltek, a labda megint tökéletes ütemben jött, így lekezelhette, és elrúghatta a kapus mellett. (0-2)

A Sevilla játékosainak ez után talán el is ment egy kicsit a kedvük a játéktól, mégis összejött nekik a szépítés. Igaz, a 91. percben, és igaz, hogy Negredo kezére pattant a labda, de a játékvezető csak akkor sípolt, amikor a csatár a hálóba vágta a labdát. (1-2)

Primera División, 19. forduló:

Sevilla-Espanyol 1-2 (0-1)
gól: Negredo (90+1.), illetve José Callejón (41., 78.)

Korábban játszották:
Athletic Bilbao-Racing Santander 2-1 (2-0)
Getafe-Real Sociedad 0-4 (0-2)
Sporting Gijón-Hércules 2-0 (2-0)
Villarreal-Osasuna 4-2 (1-0)
Real Zaragoza-Levante 1-0 (1-0)

Vasárnap játsszák:
Valencia-Deportivo La Coruna 17:00
Almería-Real Madrid 19:00
FC Barcelona-Málaga 21:00

Hétfőn játsszák:
Atlético Madrid-Real Mallorca 21:00