Férfi kézilabda-vb

A linköpingi csarnokban két napja még jégkorong meccs volt

  • MTI

Hullámvasúthoz" hasonló pályán edzett vasárnap délután a magyar férfi kézilabda-válogatott Linköpingben, a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Mocsai Lajos figyel az Izland elleni világbajnoki meccsen a svédországi világbajnokságon
Mocsai Lajos szövetségi kapitány a tréning után az MTI-nek elmondta: a linköpingi csarnokban két napja még jégkorong-mérkőzés volt, a jégre szombaton fektették le a kézilabdához használatos borítást, de a lemezek még nem feküdtek fel pontosan, hullámos volt, és emiatt kissé furcsa érzésük volt a játékosoknak.

"Mindenki abban bízik, hogy hétfőre maximálisan rendben lesz a pálya. A csoport hátralévő összes meccsét ugyanis már ebben a csarnokban rendezik" – jegyezte meg a szakvezető. Kiemelte: a norvégok elleni szombati, norrköpingi találkozó után sincs sérült a keretben, mindenki motivált, és a vasárnapi hatvan perces edzésen jól mozgott.

"Délelőtt kielemeztük a következő ellenfelünk, a brazilok játékát, és ennek megfelelő edzést tartottunk. A brazilok magasak, ruganyosak, kreatívak, támadásban a modern kézilabdázás minden elemét fel tudják mutatni, ugyanakkor a védekezés nem az erősségük" – nyilatkozta Mocsai Lajos.

A kapitány a 39 éves Perez Carlosszal kapcsolatban megjegyezte: a vb-eredmények függvénye, hogy mikor hívja ki Svédországba.

"Nem kell kalkulálni! Perez három meccsen játszhat a vb-n, és az itteni eredmény tükrében döntünk, hogy mikor vetjük be. Persze el szeretnénk kerülni, hogy egy hosszú utazással a háta mögött egyből meccset játsszon, és olyan fáradt legyen, mint mi voltunk az izlandiak ellen pénteken" – fogalmazott Mocsai.
A magyarok hétfőn 17 órakor az eddig pont nélkül álló brazilokkal találkoznak, kedden a japánok, csütörtökön pedig az osztrákok következnek.