Premier League

Városi és Tottenham-Manchester United rangadók Angliában

A Liverpool az Evertont, a Birmingham City az Aston Villát fogadja

A Chelsea a Blackburn ellen folytathatja, amit az Ipswich ellen abbahagyott a kupában. Az Arsenal bebiztosíthatja Avram Grant kirúgását. A Liverpool az Everton elleni hazai meccsen sokat tehetne a szezon megmentéséért. A Tottenham behozható távolságon belül tartaná a Manchester Unitedet.

Premier LeagueA Premier League 23. fordulója szombat délutáni meccsdömpinggel kezdődik, de a legnagyobb mérkőzések vasárnap délután várhatók. A Chelsea az FA Kupában 7-0-ra győzte le az Ipswich Townt, és most a Blackburn ellen tehetnek azért, hogy legyen még esélyük a bajnoki címre az ellmúlt hónapok vergődése után.

Az Arsenal ugyancsak az Ipswich-csel játszott, csak épp a Ligakupában, és nem bírták bevenni Fülöp kapuját. Priskin Tamás viszont betalált nekik, és nem egy lehetősége volt a gólszerzésre. Azaz az Ágyúsok nem mutattak túl sokat hét közben, szerencséjük lehet, hogy az utolsó helyezett West Hammel játszanak, amelynél állítólag akkor is kirúgják Grantot, ha nyernek, akkor meg pláne, ha kikapnak. A hírek szerint az Aston Villát közvetlenül a szezon előtt otthagyó Martin O'Neill jöhet a helyére.

A Villa vasárnap a Birmingham Cityhez látogat városi rangadóra, és pikáns csatát várhatunk. A két csapat között ugyanis csak egy pont van, és a győztes kicsit elléphetne a kiesőzónától. Még szorosabb a helyzet a Liverpool és az Everton között, ők szintén egymás ellen játszanak a 23. fordulóban. A Vörösök szurkolói biztosan sok mindent megbocsátanának a csapatnak, ha a Mersey-parti derbin győzni tudnának, de az Everton biztosan nem fogja ingyen adni magát. Őket mindig különösen motiválja, ha fricskát mutathanak a helyi nagycsapatnak.

A forduló legnagyobb rangadója a Tottenham-Manchester United lesz, amelyen a hazaiak gondoskodhatnak arról, hogy nekik és a többi üldözőnek is legyen még esélyük a bajnoki címre. Harry Redknapp vezetőedző azt mondta, "imádná", ha ez sikerülne. A vendégek kapujában lehet, hogy nem Van der Sar kezd, ugyanis influenzával küzd. Egyébként mindkét csapat a legjobb felállásában léphet pályára, azaz jó meccsre számíthatunk.

Premier League, 23. forduló:

szombat:
Chelsea-Blackburn Rovers 16:00
Manchester City-Wolverhampton Wanderers 16:00
Stoke City-Bolton Wanderers 16:00
West Bromwich Albion-Blackpool 16:00
Wigan Athletic-Fulham 16:00
West Ham United-Arsenal 18:30

vasárnap:
Birmingham City-Aston Villa 13:00
Sunderland-Newcastle United 13:00
FC Liverpool-Everton 15:05
Tottenham Hotspur-Manchester United 17:10