La Liga

A Villareal Vadócz gólja ellenére is könnyedén győzött

A magyar középpályás végigjátszotta a találkozót

A Primera División 19. fordulójában a Villareal a Vadócz Krisztiánnal felálló Osasunát fogadta. A Sárga Tengeralattjáró kapott ugyan két gólt - az elsőt a magyar középpályás révén -, de nem volt veszélyben a győzelmük. Zaragozában Pintér Ádám a padon nézte végig csapata győzelmét. A Real Sociedad megszórta a Getafét.

Capdevilla ünnepli az Osasuna ellen szerzett gólját a Villarealban.
A Villareal-Osasuna meccs első félidejében Rubén fejesgólja volt a leginkább említésre méltó esemény. Meg kell említenünk, hogy a csatár gyanúsan egyedül volt, és a védője, aki épp a földről tápászkodott fel a gólnál, elég hevesen reklamált. (1-0)

A szünet után kissé váratlanul egyenlített az Osasuna. A 47. percben egy szögletet csúsztattak meg a röviden, Vadócz pedig érkezett középen, és a kapuba fejelt. (1-1)

Sajnos a magyar játékos három perccel később labdát vesztett a középpályán, amit Cani állítás nélkül kapura bombázott a felezővonalról, és a visszafelé igyekvő Ricardo feje fölött be is hullott a hálóba. (2-1)

Kicsit később újra zörrent a hazai háló, de Soriano lesről szerezte a gólt. Capdevila viszont mindent szabályosan csinált, amikor egy megcsúsztatott sarokrúgást a kapuba bólintott a hosszú saroknál. (3-1)

Az Osasuna még egyszer visszajönni látszott a meccsbe: a 71. percben Camunas harcolt meg a labdáért az alapvonalnál, átívelt a másik oldalra, ott pedig Calleja érkezett, és nem is hibázott. (3-2)

A hazaiak azonban megrázták magukat, és kis híján lemásolták a harmadik találatukat. Megint jött a szöglet, a csúsztatás a rövid oldalon, csak épp ezúttal nem kellett beleérnie Capdevilának, hogy gól legyen. Így Rodrigueznek írhattuk be a találatot. (4-2)

A hátralévő időben már nem változott az eredmény. Győzelmével továbbra is harmadik a Villareal, az Osasuna pedig maradt a 15.

A Zaragoza viszont előre tudott lépni, miután az alsóházi rangadón hazai pályán Gabi góljával 1-0-ra legyőzték a Levantét. Így is kieső helyen vannak ugyan Pintérék, de az Almeriát és mai ellenfelüket maguk mögé utasították. A magyar játékos a kispadon foglalt helyet, játéklehetőséget nem kapott.

Primera División, 19. forduló:

Getafe-Real Sociedad 0-4 (0-2)
gól: Prieto (10., büntetőből), Griezmann (32.), Aranburu (88., 90.)

Sporting Gijón-Hércules 2-0 (2-0)
g: Barral (1.), Nacho Cases (31.)

Villarreal-Osasuna 4-2 (1-0)
g: Ruben (22.), Cani (50.), Capdevila (65.), Rodriguez (84.), illetve Vadócz (47.), Calleja (71.)

Real Zaragoza-Levante 1-0 (1-0)
g: Gabi (45.)

Később játsszák:
Athletic Bilbao-Racing Santander 20:00
Sevilla-Espanyol 22:00

Vasárnap játsszák:
Valencia-Deportivo La Coruna 17:00
Almería-Real Madrid 19:00
FC Barcelona-Málaga 21:00

Hétfőn játsszák:
Atlético Madrid-Real Mallorca 21:00