La Liga

A Bilbao gyors gólokkal verte a Racingot

A 10. percben már 2-0 volt, a vendégek csak szépíteni tudtak.

A mérkőzés elejét nyomta meg az Athletic Bilbao a Racing Santander ellen a Primera División 19. fordulójában. Martinez és Muniain révén már az első tíz percben eldöntötték a meccset, a vendégek csak kozmetikázni tudták az eredményt a második félidőben.

Rögtön nyomás alá helyezte az Athletic a Racingot, és ennek már a 7. percben meglett az eredménye. Ekkor szabadrúgást végezhettek el a bal oldalon, Javi Martinez érkezett a legjobb ütemben, és szépen csúsztatta a labdát a hosszú sarokba dermedt Tono mellett. (1-0)

Mindössze három perccel később Toquero ment el a jobbszélen, benézett, és a második hullámban érkező Muniain elé tette vissza a labdát, aki kapásból bombázott a léc alá. (2-0)

A santanderiek megpróbáltak válaszolni, de Munitis fölé emelt, majd kétszer is a kapufát találták el a szünet előtt.

A második félidőben erősen visszaesett a színvonal, így nem is sok mindent jegyezhettünk fel. Leginkább Bolado szépítő gólja érdemel említést, ő is szabadrúgásból fejelt a kapuba. (2-1)

Az utolsó negyedóra nem épp a szép fociról szólt, sokkal inkább a sárgalapokról. Munitis járt az élen, ő megkapta a másodikját is a rendes játékidő utolsó percében, így a vendégeknek minden esélyük elszált az egyenlítésre.

A győzelmével a Bilbao feljött a hatodik helyre, igaz, a megelőzött Altético Madrid még nem játszott ebben a fordulóban. A Racing maradt a 14.

Primera División, 19. forduló:

Athletic Bilbao-Racing Santander 2-1 (2-0)
gól: Martinez (8.), Muniain (10.), illetve Bolado (74.)
piros lap: Munitis (90., Santander)

Korábban játszották:
Getafe-Real Sociedad 0-4 (0-2)
Sporting Gijón-Hércules 2-0 (2-0)
Villarreal-Osasuna 4-2 (1-0)
Real Zaragoza-Levante 1-0 (1-0)

Később játsszák:
Sevilla-Espanyol 22:00

Vasárnap játsszák:
Valencia-Deportivo La Coruna 17:00
Almería-Real Madrid 19:00
FC Barcelona-Málaga 21:00

Hétfőn játsszák:
Atlético Madrid-Real Mallorca 21:00