Vélemények

Mindenki dicséri a ZTE-nél a Rudnevs-utódot

Daniils Turkovs már az ősszel megtetszett a Zalaegerszeg szakmai stábjának, ezért javasolták a leigazolását.

ZTEA Zalaegerszeg Ivan Delics után leigazolta Daniils Turkovsot is, aki a szintén lett ősszel távozó Rudnevset pótolhatja a támadósorban.

„A tehetséges csatárt már az ősszel tesztelte néhány napig a szakmai stábunk - kezdte Nagy Ferenc klubelnök a Zalai Hírlap hasábjain. - Most már az első csapattal edz, és négy esztendőre szóló megállapodást írtunk alá vele. Lettországban szinte valamennyi korosztályos válogatottnak tagja volt, az ősszel pedig bemutatkozott a felnőttek között is. És már meg is érkezett a kikérője hazája legjobbjainak februári barátságos válogatott találkozójára.”

A ZTE FC csapatkapitánya, Kocsárdi Gergely is megosztotta tapasztalatait a két új szerzeménnyel kapcsolatban.

„Adottságaik alapján a segítségünkre lehetnek, s remélhetőleg gyorsan beilleszkednek majd a csapatba. Ivan Delics a középpályán, Daniels Turkovs pedig a támadó sorunkban jelenthet fontos erősítést. Ehhez persze az is kell, hogy gyorsan elkapják a fonalat, felvegyék a gárda játékának a ritmusát és akkor jó pozícióban zárhatunk” – jegyezte meg a 35 esztendős jobbhátvéd.

A kék-fehérek másodedzője, Vass László is véleményt nyilvánított a témában, a szakember szerint Turkovs a kapu előtt érzi igazán jól magát.

„Gyors, mozgékony és technikailag is jól képzett. A kapu előtt érzi magát igazán jól. Már az ősszel megtetszett a szakmai stábnak és ezért javasoltuk a leigazolását. Az edzéseken is szorgalmasan dolgozik, a segítségünkre lehet” – mondta Csank János „állandó” segítője.