Férfi kosárlabda NB I

Völgyi Péter szerint kétarcú a bajnokság

Völgyi Péter reméli, hogy csapata minél előbb bebiztosítja a helyét a rájátszásban, amihez idén tizenhárom győzelem elég lehet.

ZTEVölgyi Péter, a címvédő Zalakerámia ZTE vezetőedzője ismét pályára küldheti legjobbjait, miután több mint másfél hónap utána a csapat sérültjei felépültek.

Hat vagy inkább hét hete azért küzdöttünk, hogy a kezdő csapatunkkal tudjunk kiállni, érthetően nagyon örültünk annak, hogy az eredeti helyzet állt vissza. Ám mivel minden kis fogaskerekünk még nem került vissza valódi helyére, nagyon lényeges, hogy a kispad is hozzátegyen a játékhoz és fontos pontokat tegyen a közösbe. Meg kell találnunk, hogy az adott napon kire lehet számítani közülük. Debrecenben például Baki Gergő volt ez. Idő kell, sok munka áll előttünk januárban. Egy a lényeg: mindkét e heti meccsünket hoznunk kell, nagyon számítok rá. Akkor már 11 győzelemnél tartanánk, s véleményem szerint idén 13 győzelemmel be lehet kerülni a playoff-ba. Titkolt célom, hogy ne hagyjuk az utolsó fordulókra ennek eldöntését, szeretnénk mielőbb bebiztosítani helyünket a legjobb 8 között” – nyilatkozta a ZTE szakvezetője a bb1.hu-nak.

A tavaly a csapattal bajnoki címet nyerő szakember szerint az NB I-ben bárki legyőzhet bárkit, nincsenek előre lefutott találkozók.

Kétarcú az idei bajnokság, a december végi forduló szolgált jó pár meglepetéssel, gondolok itt az Albacomp vagy a Paks botlására. Három forduló múlva például Nyíregyházán ránk is pokoli nehéz meccs vár majd, ott mindig nagyon nehéz nyerni, ráadásul messze is van tőlünk. A Fehérvárnak nem sikerült, de a Pécsnek például igen, ez a bajnokság ilyen: nincs túl nagy különbség csapat és csapat között. Ha valaki rossz taktikát választ, vagy a játékosai nem koncentrálnak kellőképpen egy adott mérkőzésen; nagyon könnyen beleszaladhat bárki bárhol egy-egy nem várt pofonba. Mi ezt próbáljuk elkerülni. Hála Istennek a Szeged ellen a mérkőzés elején mi ebbe nem futottunk bele, de a második 20 percben már lankadt a figyelem, ebből tanulnunk kell, hogy a soron következő két meccsen kívül is győztesen hagyhassuk el a parkettet. Így esélyünk lehet a bravúrokra is, s a feljebb lépést jelentő plusz győzelmeket is behúzhatjuk, de csak maximális koncentrációval és akarattal” – fogalmazott a 37 esztendős tréner.