Premier League

A Liverpoolt egyelőre Dalglish sem tudja kihúzni a bajból

Vezettek ugyan Torresék a Blackpool ellen, de végül simán kikaptak

A Premier League 19. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Blackpoolhoz látogatott a Liverpool. Fernando Torres révén gyorsan vezetést szereztek az ezúttal fekete mezben játszó Vörösök, de végül meglehetősen simán kaptak ki. Egyelőre tehát Kenny Dalglish sem tudott csodát tenni a vergődő csapatnál.

Belevágott a dolgok közepébe a Liverpool. A 3. percben Torres kapott labdát, és a jobbszélről keményen bombázott a kapus feje fölé. (0-1)

Tíz percig sem tartott az előny, hiszen Meireles eladta a labdát a középpályán, Vaughan indította Taylor-Fletchert, aki szintén precíz volt, és Reina mellett betalált. (1-1)

Kenny Dalglish a Blackpool elleni bajnokin

A spanyol kapus még az első félidőben majdnem összehozta a hazai fordítást, amikor röviden szabadított fel, de a visszaívelt labda szerencséjére messze elkerülte az üresen hagyott kaput.

A második félidőben aztán megint volt dolga a hálóőrnek, két komoly védést is be kellett mutatnia az 55. és az 56. percben. A hatvankilencedikben viszont már tehetetlen volt, amikor Vaughan Campbellnek fejelt középre egy beadást, a csatár pedig a hálóba továbbította a játékszert. (2-1)

A hátralévő időben csak meddő próbálkozások voltak mindkét oldalon, több gól nem esett. A hazaiak ezzel megelőzték ellenfelüket, és feljöttek a 9. helyre, míg a Liverpool a 13. helyre csúszott vissza. Gonoszkodásnak tűnhet, de meg kell említenünk, hogy mindössze négy ponttal vannak a kieső helyek előtt. Dalglishnak lesz dolga - ha egyáltalán az edzőn múlik bármi a Vörösöknél.

Eredmény, Premier League, a 19. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Blackpool-FC Liverpool 2-1 (1-1)
gól: Taylor-Fletcher (12.), Campbell (69.), illetve Torres (3.)