Férfi kézilabda vb

Mikler kezdésként legyőzné Izlandot

A szegedi kapus különösen örül annak, hogy ezúttal a csapat tagja lehet

A magyar férfi kézilabda-válogatott és a Pick Szeged kapusa, Mikler Roland boldog, hogy az utóbbi évekkel ellentétben ezúttal az utolsó keretszűkítéskor sem maradt ki az utazó csapatból. Arról is beszélt klubja honlapjának, hogy csapattársával, Tatai Péterrel nem okoz köztük feszültséget Mocsai Lajos szövetségi kapitány döntése, miszerint utóbbi játékos itthon marad.

Kézilabda vb-logo"Utoljára a 2006-os svájci Eb-n szerepeltem, azóta a maximum az volt, amikor 2008-ban elutaztam Norvégiára, ám akkor nem léptem pályára a kontinensviadalon" - kezdte Mikler a Pick Szeged honlapjának adott nyilatkozatát, amelyben arról is beszélt, hogy Tatai Péterrel nem fog elmérgesedni a viszonyuk, amiért utóbbi kapuvédő nem utazhat Svédországba.

"Kicsi furcsa helyzetben voltunk, hiszen csapattársammal, Tatai Petivel küzdöttünk a Fazekas mögötti helyért, de az egészséges rivalizáláson kívül ez nem okozott közöttünk feszültséget"- mondta.

Végül említést tett a válogatott szereplésével kapcsolatos elvárásokról és a saját terveikről is: "Fiatal a csapatunk, amely ebben az összeállításban első világversenyére készül, de nagyon bízom benne, hogy odaérhetünk az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos 1-7. helyre. Minél messzebb jutnánk, ezért az első játéknapon, pénteken szeretnénk legyőzni az izlandiakat."