NHL

Jól megy idegenben a Torontónak

  • MTI

Sorozatban ötödik idegenbeli mérkőzését nyerte meg a Toronto Maple Leafs az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A kanadai együttes a keddi játéknapon a San Jose Sharks otthonában diadalmaskodott.

Nyikolaj KULJOMIN, a Toronto Maple Leafs orosz jobbszélsője (j) gólt üt Anze KOPITAR, a Los Angeles Kings szlovén centere (k) és kapusa, Jonathan QUICK (b) mellett az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság 2011. január 10-i mérkőzésén Los Angelesben. A Toronto 3-2-re győzött.

A vendégek mind a négy góljukat az utolsó harmadban ütötték. Ron Wilson - aki korábban éppen a rivális trénere volt - edzői pályafutása 600. győzelmét aratta, és ezzel az örökranglista hetedik helyén áll.

A Keleti-főcsoportot vezető és sorozatban negyedszer győző Philadelphia Flyers csatára, Danny Briere egy góllal és három gólpasszal járult hozzá volt együttese, a Buffalo Sabres elleni 5-2-es sikerhez. A bostoni Patrice Bergeron NHL-karrierje első mesterhármasát ütötte az Ottawa Senators ellen, míg a Bruins kapusa, Tim Thomas idénybeli hatodik hibátlan meccsén van túl, és ebben a mutatóban ő a legjobb.

Eredmények:
Boston Bruins-Ottawa Senators 6-0
New York Islanders-Vancouver Canucks 3-4, szétlövés után
New York Rangers-Montreal Canadiens 1-2
Carolina Hurricanes-Calgary Flames 6-5, szétlövés után
Columbus Blue Jackets-Phoenix Coyotes 3-4
Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 2-5
Florida Panthers-Washington Capitals 4-3, hosszabbítás után
Nashville Predators-Minnesota Wild 5-1
Dallas Stars-Edmonton Oilers 3-2
San Jose Sharks-Toronto Maple Leafs 2-4