Manchester City

Balotelli egy hónapig harcképtelen

A Manchester City csatárának ismét gondok adódtak ősszel műtött térdével, emiatt várhatóan 4 hétig nem számíthat az olasz válogatott játékára Roberto Mancini menedzser. Dzeko mellett Santa Cruz vagy Adebayor is szerepet kaphat az olasz kidőlésével.

Balotelli az őszi szezon jó részét kihagyta augusztusi térdsérülését követő operációja után, legrosszabb esetben még az is megtörténhet, hogy újbóli műtétre lesz szükség, akkor akár az egész idényre kidőlhet a 20 éves támadó.

"Aggódom, mert három-négy hétig nem játszhat, ránk pedig sorsdöntő mérkőzések várnak - nyilatkozta Mancini szerdán a BBC Sportnak. - Furcsa, hogy újra gondok adódtak a műtött térdével, sajnos nem kizárt, hogy újabb operációra lesz szükség. Egyelőre pihenésre és körültekintő kezelésre van szüksége, a többit majd meglátjuk."

"Szerencsére" a City leigazolta a Wolfsburgtól Edin Dzekót, így nem keletkezett nagy űr a támadósorban Balotelli sérülésével. A bosnyák csatár már a szombati, Wolverhampton elleni bajnokin debütálhat új klubjában, de akár Emmanuel Adebayor és Roque Santa Cruz előtt is váratlan lehetőség adóhat, hogy a cserepadot a futballpályára cserélhessék.

"Lehetséges, hogy Roque is szerepet kap a jövőben. Nagyon jó srác, megérdemli, hogy játsszon. Emmanuellel még nem tudom mi lesz, egyelőre várnunk kell, nem tehetünk mást" - mondta a két lelátóra száműzöttről az olasz szakvezető.