Győri ETO

Megváltoztam, pozitív irányba - Dudás Ádám

Bár májusig kölcsönben Pakson szerepelt volna, Dudás Ádám maga kérte, hogy visszatérhessen nevelőegyesületébe, a Györi ETO-ba.

Dudás Ádám az U-20-as válogatottban-fotó:afp

Dudás Ádám pályafutásában komoly törés következett be, hiszen 2007-ben még szerepelt az U-18-as Európa-válogatottban Afrika legjobbjai ellen, 2010-ben azonban még a paksi csapatba sem tudta beverekedni magát. A Győrbe visszatért középpályás most az ETO-ban szeretné kiharcolni a helyét, ami ugyancsak nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Másfél év van még hátra a szerződésemből, a klub szakmai stábja és a vezetőedző úr újra lehetőséget adott számomra a bizonyításhoz. Szeretnék bizonyítani, élni ezzel a lehetősséggel, mert megváltoztam pozitív irányba. Korábban a nemzeti válogatottban szerepeltem, remélem, idővel a teljesítményem alapján ismét rászolgálhatok egy ilyen lehetőségre” – nyilatkozta a már 21 éves futballista a győri klub honlapján.

Pintér Attila vezetőedző is megszólalt a témával kapcsolatban, hiszen rajta múlik, hogy a játékos milyen szerepet kap az ETO-ban tavasszal.

Dudás Ádám tehetséges fiatal, akinek fél évvel ezelőtt elmondtuk, melyek azok a pontok, amelyeken változtatásra van szükség ahhoz, hogy a klubban tudjon játszani. Decemberben Ádám felhívott, hogy májusig lett volna Pakson szerződése, de ha lehet, adjunk neki egy lehetőséget, mert amit fél évvel ezelőtt kértünk, azt úgy érzi, hogy tudja vállalni. Mi most megadjuk neki ezt a lehetőséget, hiszen saját nevelésű játékosa a klubunknak” – jegyezte meg a szakember.