Superbike

Talmácsi az eső miatt nem tudott tesztelni

  • MTI

Az esőzés miatt elmaradt Talmácsi Gábor malajziai gyakorlása hétfőn: a magyar motoros, aki tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában versenyzett, csütörtökig a superbike-vb-n induló Pedercini Team meghívására tesztel a szepangi pályán.

Kawasaki_Johannesburg-Fotó:afp

"Délelőtt kemény munka folyt a boxban, mire azonban végeztek a szerelők, közbeszólt az eső és nem tudtam motorra ülni" - fogalmazott Talmácsi a csapattól az MTI-hez eljuttatott közleményben. "Egy nap ugyan füstbe ment abból a szempontból, hogy nem tudtam motorozni, viszont így legalább alapos munkára volt idejük a mérnököknek. Várom a holnapot és remélem, a szokásos délutáni maláj eső messzire elkerüli a pályát és környékét."

A Pedercini-istálló három motorral érkezett erre a tesztre, két Superstock1000 és egy Superbike1000 géppel. Utóbbit teszteli felváltva Talmácsi és Roberto Rolfo.
A 29 éves Talmácsi, aki 2007-ben világbajnok volt a 125 kcm-esek között, tavaly a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. Az ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban közölte, hogy visszalép az idei vb-sorozattól.
Talmácsi a múlt héten megerősítette, hogy több csapattól is érkezett megkeresés számára, de egyelőre még nem született megállapodás.